Pritarta: Kaune bus statomas naujas futbolo maniežas | Kas vyksta Kaune

Pritarta: Kaune bus statomas naujas futbolo maniežas

BNS 2016/03/15 10:51
R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybė apsisprendė statyti mieste futbolo maniežą – jis bus įrengtas šalia futbolo mokyklos stadiono ir sudarys galimybę sportininkams treniruotis ir žiemą.

„Kaip jūs žinote, šis sprendimo projektas teikiamas todėl, kad kažkada buvo patvirtintas Neries krantinės detalusis planas“, – tarybos posėdyje kalbėjo Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Pasak jo, norint teritorijoje statyti maniežą, reikia pakeisti detalųjį planą, daugiau detalių apie planuojamą maniežą paaiškės šį planą rengiant. Maniežą siūloma statyti palei gatvę, todėl, pasak N.Valatkevičiaus, krantinėje esantis parkas dėl to nenukentės.

Siūlė kitą vietą

Vis dėlto tarybos nariams kilo dvejonių dėl maniežo vietos – Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija siūlė nepritarti projektui statyti maniežą Neries krantinėje ir vietoj to jį statyti prie Milikonių vidurinės mokyklos, tačiau šiam siūlymui taryba nepritarė.

„Mūsų frakcijos nuomone, pirmiausia reikėtų įgyvendinti prie Milikonių numatytą teritoriją – ten ir detalusis planas, ir techninis projektas. Aišku, gal futbolo aikštė nebūtų pilnų išmatavimų. (…) Kad parko zonoje daugiau būtų išplėsta ir atvirų futbolo aikštelių – mes ne prieš. Bet prie pat krantinės statyti dar vieną didžiulį pastatą, kuris užgoš pačios krantinės vaizdą, manome, nepriimtina“, – BNS sakė TS-LKD frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas.

„Neries krantinė tikrai nėra tinkama vieta įrengti maniežą. Mes ir taip darkome krantinę su damba priešais Kauno pilį, tai dar atsiras ir skarbonkė vietoj parko. Šilainiuose įrengti būtų daug geriau“, -komentavo TS-LKD atstovė Gintarė Skaistė.

„Nagrinėjom projektą, kuris yra padarytas, bet labai seniai, neatitinka techninių reikalavimų, reikėtų projektą iš naujo daryti. Kitas dalykas, kodėl atsisakėme – jo per mažas formatas, tai paprasta sporto salė. Jei daryti, tai daryti, kad būtų normalus maniežas“, – apie siūlymą statyti maniežą prie mokyklos kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Maniežą statyti planuoja pati savivaldybė, jo kaina, pirminiais skaičiavimais, galėtų siekti kelis milijonus eurų. Statybas tikimasi pradėti kitų metų pradžioje.

Vienas futbolo maniežas Kaune yra P.Vileišio aikštėje, jis priklauso Lietuvos futbolo federacijai.

„Visi seniai įvardijame, kad federacijai priklausantis maniežas yra nedidelis, aikštė yra nepilnų matmenų ir jis yra užkrautas iki dešimtos vakaro. Šis pagal mūsų planą būtų pilnos aikštės, kad galėtų žiemą vykti ir varžybos, ir treniruotės“, – BNS anksčiau yra sakęs savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Sprendimo projekte nurodoma, kad planuojamas maniežas bus su aukštos kokybės dirbtine danga, jame būtų įrengta speciali apšvietimo sistema. Ateityje svarstoma jame organizuoti futbolo čempionatus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA