L.Graužinienė iš Seimo teisės aktų bazės išėmė dokumentą su pokalbių išklotinėmis | Kas vyksta Kaune

L.Graužinienė iš Seimo teisės aktų bazės išėmė dokumentą su pokalbių išklotinėmis

BNS 2016/03/15 13:18
Archyvo nuotr.

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė pranešė, kad jos nurodymu iš viešai prieinamų dokumentų išimtas prokuratūros raštas su politikų pokalbių išklotinėmis.

Parlamento vadovė teigė taip pasielgusi, nes Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl telefoninių pokalbių stenogramų ištraukų, kurios yra nutarimo nutraukti rezonansinį ikiteisminį tyrimą dalis, paviešinimo teisėtumo.

„Neaišku, ar dabar mes Seimas, kaip institucija, turi teisę viešinti“, – sakė ji.

Ji taip pat pabrėžė, kad ant šio rašto buvo nurodyta, jog jis skirtas tik Seimo Antikorupcijos komisijos nariams susipažinti.

Tuo metu prokuratūros raštas su pokalbių išklotinėmis buvo pridėtas prie komisijos pirmininko liberalo Vitalijaus Gailiaus atskirosios nuomonės, pareikštos dėl atlikto parlamentinio tyrimo apie politikų šeimų verslo interesus, ir paskelbtas Seimo teisės aktų bazėje.

Šios pokalbių išklotinės atskleidė, kaip Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas siekė, kad būtų panaikinta Vyriausybės nutarimo dalis dėl kurortų apsaugos zonų panaikinimo. Meras neslėpė, kad šis sprendimas svarbus bylinėjantis dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose likimo. Prokuratūra, gindama viešąjį interesą, siekia, kad šis mero kaimynystėje statomas gyvenamasis namas būtų nugriautas kaip nelegali statyba. R.Malinauskas dėl to skambino aplinkos ministrui, Vyriausybės kancleriui, kt.

Teisėsauga buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo poveikio priimant Vyriausybės nutarimo pakeitimą, bet nutraukė neradusi nusikaltimo sudėties. Tyrimo medžiagą prokurorai perdavė vertinti Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Antradienį Seimui pateiktos parlamentinio tyrimo išvados supriešino valdančiuosius socialdemokratus ir opozicinius konservatorius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA