Buvęs Kauno meras A.Kupčinskas: Ryšių istorijos muziejų buvo galima išsaugoti | Kas vyksta Kaune

Buvęs Kauno meras A.Kupčinskas: Ryšių istorijos muziejų buvo galima išsaugoti

R. Tenio nuotr.

Politikai pritarė priglausti Ryšių istorijos muziejaus eksponatus. Opozicija užmynė ant žaizdos ir patikino, kad visą muziejų su visu pastatų kompleksu buvo galima išsaugoti, tačiau valdžia buvo neveiksni.

Tarybos posėdžio metu kilo diskusijos dėl Ryšių istorijos muziejaus. Politikai pritarė visus eksponatus priglausti kur nors Kaune. Planuojama, kad laikinai jie bus perkelti į Miesto muziejų, VII-ąjį fortą bei KTU erdves.

„Buvo svarbu, kad eksponatai liktų Kaune. Su „Teo.lt“ akcininkais pavyko rasti sutarimą, kad vertybės būtų perleistos miestui. Bendrovė rūpinosi, kaip pelningiau parduoti pastatų kompleksą, o mes rūpinamės eksponatais“, – pristatinėdamas projektą sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

Tačiau opozicijos lyderis pažėrė kritikos dabartinei miesto valdžiai. Andrius Kupčinskas tikino, kad buvo galima išsaugoti visą pastatų kompleksą, tačiau proga nebuvo pasinaudota.

„Dar 2012-ais metais „Teo“ paskelbė, kad parduos pastatus. 2013-ais metais taryba priėmė sprendimą skirti 3 mln. eurų šių pastatų įsigijimui, tačiau tada bendrovė pareiškė, kad jai neapsimoka ir kartu su universitetais steigs inovacijų centrą. Dabar matome, kad centro nėra, tačiau tas trijų milijonų sprendimas lieka galioti. Dabartinė valdžia net nesistengė su „Teo“ derėtis“, – kritikavo opozicijos lyderis.

Primenama, kad „Teo.lt“ pastatų kompleksą Rotušės aikštėje pardavė praėjusių metų pabaigoje. Pastatus įsigijo įmonė „Reksus“, kuri planuoja buvusiame Ryšių muziejuje ir jo kiemelyje įrengti biurus. Pats Ryšių istorijos muziejus duris lankytojams užvėrė kovo 1 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA