Kaunas pritarė skirti pinigų Europos kultūros sostinės renginiams | Kas vyksta Kaune

Kaunas pritarė skirti pinigų Europos kultūros sostinės renginiams

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Miesto taryba vieningai pritarė toliau dalyvauti konkurse „Europos kultūros sostinė 2022“ir iki gegužės mėnesio pabaigos pateikti užpildytą paraišką. Miestas numato per šešerius metus skirti 12 mln. eurų.

Politikai kartu su iniciatyviais kauniečiais toliau sieks tapti Europos kultūros sostine. Tokiam reikšmingam projektui miestas įsipareigojo skirti 12 mln. eurų. Juos skirs 2017-2022 metų laikotarpiu. Toks sprendimas leidžia toliau pildyti paraišką, pateikiant finansinį pagrindimą ir pristatant visus reikiamus dokumentus iki gegužės 24 dienos.

Projekto iniciatoriai tikina, kad Kaunas yra pajėgus laimėti prieš kitus Lietuvos miestus, nes kartu su miestu, paraišką pildo ir Kauno rajonas. Visgi, politikai įvertina, kad turi rimtus konkurentus – Klaipėdą ir Anykščius, tačiau tikina, kad dauguma miestų, kurie nelaimi paraiškos, vis tiek rengia renginius, taip duodami didelę naudą miestiečiams ir svečiams.

„Teko važinėti ne į vieną miestą, kuris bandė tapti Europos Kultūros sostine, tačiau konkurso nelaimėjo. Tai jie vis tiek rengia numatytus renginius, nes suprato, jog tai suvienija ir įtraukia visuomenę“, – pristatydamas projektą pabrėžė vicemeras Simonas Kairys.

Kaunas save stengsis pozcionuoti ne kaip „Laikinąją“, o „Šiuolaikine“ sostine. Planuojama, kad bus surengta daugybė renginių, kurie suskirstyti į keturias sferas. Jose bus supažindinama ne tik su Kauno kultūra ir istorija, bet taip pat ir šiuolaikiniu menu. Bus duota laisvė ir jaunimo renginiams.

2022-ais metais Europos kultūros sostinė bus dviejose šalyse – Lietuvoje ir Liuksemburge, tačiau dar neaišku, kuriuose miestuose. Liepos mėnesį bus aišku, kuris miestas keliauja į antrąjį etapą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA