Blogos žinios tarnauti nenorintiems šauktiniams | Kas vyksta Kaune

Blogos žinios tarnauti nenorintiems šauktiniams

BNS 2016/03/14 12:35
R.Tenio nuotr.

Valstybės gynimo taryba nusprendė, jog šaukimas į privalomąją karinę tarnybą Lietuvoje turi būti vykdomas kasmet net ir pasibaigus prieš tai numatytam 5-erių metų laikotarpiui.

„Valstybės gynimo taryba nutarė (…) šaukimą į nuolatinę privalomąją karo tarnybą vykdyti ne laikinai, o nuolat, tai yra kiekvienais kalendoriniais metais“, – po posėdžio žurnalistams sakė prezidentės patarėjas Valdemaras Sarapinas.

Taip pat nuspręsta kasmet šaukti daugiau jaunuolių nei planuota anksčiau – nuo 3,5 tūkst. iki 4 tūkstančių.

Pernai politikai buvo sutarę šaukimą į kariuomenę grąžinti penkeriems metams. Tada krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ragino dėl tolesnio šaukimo apsispręsti išanalizavus, kaip artimiausiais metais kariuomenė pildysis kariais profesionalais.

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas pasisako už mišrią kariuomenę, sudarytą iš šauktinių ir profesionalų.

„Mano manymu, tik turėdami mišrią kariuomenę sugebėsime vienu metu išlaikyti aukštoje parengtyje Taikos meto užduočių ir Greitojo reagavimo pajėgas, būti pasirengę savarankiškai pasipriešinti ginkluotos agresijos atveju, išlaikyti reikiamą kariuomenės parengtojo rezervo dydį ir užtikrinti prisiimtų tarptautinių įsipareigojimų vykdymą“, –  2015-ųjų pabaigoje BNS sakė kariuomenės vadas.

Valstybės gynimo taryba, kurią sudaro prezidentas, premjeras, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas, pagal Konstituciją svarsto bei koordinuoja svarbiausius valstybės gynimo klausimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA