Kiek kainuoja buto nuoma Kaune ir kaip nebūti apgautam? | Kas vyksta Kaune

Kiek kainuoja buto nuoma Kaune ir kaip nebūti apgautam?

R. Tenio nuotr.

Šiuo metu įvairiuose skelbimų portaluose yra kiek daugiau nei pusė tūkstančio butų, kurie laukia naujų nuomininkų. Žinoma, negalintiems ar nenorintiems įsigyti nuosavo būsto, tai yra puiki galimybė susirasti patinkančią gyvenamąją vietą, tačiau kaip nesuklysti?

Kaune nuomojamų būstų pasiūla yra išties nemaža ir dažnai patenkina ieškančiųjų poreikius. Studentams, norintiems gyventi pigiau nei bendrabutyje, siūlomi kambariai po 60 eurų, o miesto elitui, mėgstančiam komfortą, patogi vieta miesto centre bei modernus butas gali kainuoti net po 1000 eurų per mėnesį.

Į ką vertėtų atsižvelgti renkantis būstą?

Susiradus patikusį būstą internete, nevertėtų mokėti užstato nedelsiant, nes po to gali tekti gailėtis. Būsto nuoma yra nemaža finansinė apkrova biudžetui, todėl derėtų atlikti išsamius skaičiavimus.

„Pirmiausia, reikia gerai išsiaiškinti, ar kaina ir mokesčiai atitinka turimą biudžetą. – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo UAB „Turto ekspertai“ atstovė Lina Boreišė, – taip pat būtina išskirti svarbiausius prioritetus, jeigu mėgstate ramybę, pasitikslinkite adresą ir vietą žemėlapyje, ar butas nėra prie triukšmingos gatvės. Nepamirškite pasidomėti rajono reputacija, nes kai kurie rajonai turi ne itin gerą vardą.“

Kainų lyderis – Senamiestis

Renkantis būstą, kaina yra vienas iš pagrindinių veiksnių, į kuriuos atsižvelgia nuomininkai galutinai nuspręsdami, ar jiems tinka siūlomas būstas. Didžiausios butų kainos, be abejo, senamiesčio bei centro mikrorajonuose, po jų seka tipiniai miegamieji rajonai – Šilainiai bei Dainava. Taip pat nemaža kaina vyrauja ir prestižinėse Žaliakalnio vietose.

Ieškantiems pigesnio būsto nevertėtų dairytis į atnaujintus, renovuotus būstus – jų kainos prasideda nuo 260 eurų. Kainos taipogi mažėja toli nuo miesto centro esančiuose mikrorajonuose ar vietose, kuriose įvyksta daug nusikaltimų. Pasitikrinti užregistruotą nusikalstamos veiklos skaičių galite šiame žemėlapyje.

Kainos tik kils

Pasak nekilnojamo turto agentūros „Ober-Haus“ padalinio vadovo Sauliaus Umbraso, būsto nuomos kainos šiais metais dar labiau išaugo, o labiausiai tai paveikė nedidelius butus. UAB „Turto ekspertų“ atstovė Lina taip pat pritarė sakydama, jog nuomos kainos kils ir ateityje.

„Manau, butų nuomos kainos nekris, o tiktai kils, dėl infliacijos, mokesčių didėjimo. Ateinant naujiems verslams į miestą, vykstant didesnių objektų statyboms, žmonių migravimui iš kaimų į miestus mokytis bei dirbti, siekti karjeros, būsto nuomos paklausa vis didėja“, – portalui sakė Lina Boreišė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA