Už ką balsuoti „Eurovizijos” atrankos finale? | Kas vyksta Kaune

Už ką balsuoti „Eurovizijos” atrankos finale?

DELFI nuotr.

Šeštadienio vakarą Lietuva bus prikaustyta prie televizijos ekrano, mat paaiškės, kas šiais metais atstovaus Lietuvai Eurovizijos dainų konkurse Stokholme.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pristato šių metų Eurovizijos finalinės atrankos dalyvius ir jų kūrinius. Finalinės tiesioginės transliacijos pradžia per LRT televiziją – 21 valandą.

Aistė Pilvelytė
Nuolatinė lietuviškos Eurovizijos dalyvė, čia bandžiusi savo laimę aštuonis kartus. Pernai metų finale ji liko antra, todėl šiais metais noras užkariauti didžiąją Eurovizijos sceną – begalinis. Aistė konkurse atlieka ispanų kompozitoriaus Rafael Artesero sukurtą dainą „You bet”.

Ieva Zasimauskaitė
Jauniausia Eurovizijos atrankų dalyvė, kuri savo muzikinėje karjeroje turi kuo didžiuotis. 22-ejų Ieva į šių metų Eurovizijoje atlieka baladę pavadinimu „Life (not that beautiful)”

Ruslanas Kirilkinas
33-ejų atlikėjas po penkerių metų pertraukos sugrįžo į muzikinę sceną ir nustebino žiūrovus dalyvaudamas šių metų Eurovizijos nacionalinėje atrankoje. Konkurse jis atlieka lyrišką dainą „In my world”.

Rūta Ščiogolevaitė
Viena geriausių Lietuvos atlikėjų, gimusi Šiauliuose. Tai jau penktas kartas, kai ji bando savo laimę Eurovizijos atrankoje.

„Kai išgirdau šią dainą, iš karto supratau, kad turiu ja pasidalinti su visa Europa”, – sakė savo sėkme tikinti Rūta, taip pat prisidėjusi ir prie šios dainos žodžių kūrimo.

Erica Jennings
Puikiai pažįstama Lietuvos auditorijai iš grupės „Skamp” laikų, grupės „The Ball & Chain” veiklos. „Leading me home” – su daina Erica bandys užkariauti didžiąją Eurovizijos sceną.

Donatas Montvydas
Atlikėjas jau atstovavo Lietuvai Eurovizijos dainų konkurse ir grįžo iškovojęs 14-ą vietą.

„Atlikęs „Love is Blind” pasakiau, kad dar grįšiu ir tai nebus mano paskutinis pasirodymas Eurovizijoje”. Šį kartą atlikėjas bando laimę su kūriniu „I‘ve Been Waiting For This Night“.

Apie balsavimą

Kaip ir ankstesniais metais, pusę visų balsų lemia žiūrovai, pusę – komisija.

Šiais metais finalinę komisiją sudarys Ramūnas Zilnys. Nomeda Kazlaus, Dalia Ibelhauptaitė, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Tomas Sinickis, Vaidas Baumila.

Pirmą kartą finalinius dalyvių pasirodymus vertins ir į Vilnių atvykstantys komisijos nariai iš užsienio Peter Freudenthaler, Denis Ingoldsby ir Daisy Syron.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA