Skaitytoja: ąžuolas neatlaikė Laisvės alėjos rekonstrukcijos | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: ąžuolas neatlaikė Laisvės alėjos rekonstrukcijos

"Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Nors ąžuolai yra vieni tvirčiausių medžių, Laisvės alėjos rekonstrukciją išgyventi jam tapo per sunku. Kauniečiai praneša, jog šiandien rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje nuvirto iš šono sveikai atrodęs ąžuolas. Laimei, šis nesužalojo pro šalį ėjusių žmonių.

Kaunietė Daiva pranešė, kad šiandiena apie 7 valandą Nepriklausomybės aikštė neteko dar vieno augalo. Dauguma medžių šioje vietoje jau seniau dėl rekonstrukcijos buvo išrauti. Aplink soborą liko vos keletas medžių, kuriuos darbininkai apjuosė lentutėmis, tačiau tokia minimali apsauga nepadėjo ir ne vieną dešimtį augęs ąžuolas nuvirto.

„Laisvės alėjos rekonstrukcijos neatlaikė vienas ąžuolas. Laimė, kad nuvirto dabar, kai Nepriklausomybės aikštėje nebuvo nei vieno žmogaus! Bijau, net pagalvoti, jei tai būtų buvus eilinė darbo diena, kai pro šalį praeina šimtai žmonių, jų tarpe mano maži vaikai“, – laiškelyje informavo Daiva.

Jau buvo skelbta, jog dėl Laisvės alėjos rekonstrukcijos, atkarpoje nuo Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki A. Mickevičiaus gatvės buvo iškirstos daugiametės liepos, tačiau miesto tvarkymo atstovai tikino, kad medžiai buvo sergantys ir jų vietoje bus pasodinti kiti. Kaip bus su Nepriklausomybės aikštėje iškirstais medžiais, kol kas nėra aišku.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA