Neries krantinėje planuojama statyti futbolo maniežą | Kas vyksta Kaune

Neries krantinėje planuojama statyti futbolo maniežą

BNS 2016/03/12 09:53
R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybė Neries krantinės parke planuoja statyti futbolo maniežą. Šalia Futbolo mokyklos stadiono būtų įrengta aikštė po stogu, kurioje sportininkai galėtų treniruotis ir žiemą. Skaičiuojama, kad toks objektas galėtų kainuoti apie porą milijonų eurų.

„Planuojame prie futbolo mokyklos, kur yra dvi atviros futbolo aikštės, pastatyti dar vieną dengtą pilnos aikštės futbolo maniežą“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Maniežą statytų už savivaldybės pinigus. Jo kaina, pirminiais skaičiavimais, siektų kelis milijonus eurų, jis galėtų būti pradėtas statyti kitų metų pradžioje.

„Startas ne anksčiau kitais metais: kol kas vyksta dokumentų tvarkymas, nes reikia keisti detalųjį planą. Tai užtruks mažiausiai šešis mėnesius, derinimo, viešinimo procedūros. Šiemet mes tikrai darbų nepradėsime“, – sakė administracijos direktorius.

Futbolo maniežas Kaune yra P.Vileišio aikštėje, jis priklauso Lietuvos futbolo federacijai.

„Visi seniai įvardijame, kad federacijai priklausantis maniežas yra nedidelis, aikštė yra nepilnų matmenų ir jis yra užkrautas iki dešimtos vakaro. Šis pagal mūsų planą būtų pilnos aikštės, kad galėtų žiemą vykti ir varžybos, ir treniruotės“, – sakė G.Petrauskas.

Sprendimo projekte nurodoma, kad planuojamas maniežas būtų su aukštos kokybės dirbtine danga, jame būtų įrengta speciali apšvietimo sistema. Ateityje svarstoma jame organizuoti futbolo čempionatus. Tokį projektą dar turi palaiminti miesto taryba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA