Kauno centre drastiškai nugenėti medžiai | Kas vyksta Kaune

Kauno centre drastiškai nugenėti medžiai

"Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Ryte rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje ant kelio nuvirto ąžuolas. Į įvykio vietą iškviesti specialistai kitų augalų taip pat nepasigailėjo. Įvertinus situaciją, nuspręsta ir kitus Nepriklausomybės aikštėje augusius medžius kaip reikiant apgenėti.

Pirmoje šeštadienio dalyje kauniečiai pasidalino užfiksuotais vaizdais, kuriuose matyti pačiame miesto centre nuvirtę medžiai. Kauniečiai juokavo, kad ąžuolai neatlaikė Laisvės alėjos rekonstrukcijos, tačiau džiaugėsi, kad medis nieko nesužalojo ir nesugadino.

Po pietų redakciją pasiekė dar keli šalia Nepriklausomybės aikštės gyvenančių žmonių laiškai. Gyventojai sakė, kad nuvirtusio medžio atvykę apžiūrėti specialistai nusprendė nerizikuoti ir gerokai patrumpinti šalia augusių medžių šakas. Po tokio genėjimo, centrinėje Kauno dalyje liko stūksoti tik medžių kamienai.

„Atvykę ugniagesiai ir savivaldybės atstovai patikino, kad nuvirtęs ąžuolas parodė, kad nėra garantijų ir dėl kitų medžių. Rekonstrukcijos metu buvo nukirstos medžių šaknys, todėl nežinia, ar likusieji medžiai bus palikti. Anot savivaldybės atstovų, likusių medžių iš pradžių nebuvo planuota nukirsti“, – pranešė medžių šalinimo darbus mačiusi Daiva.

Gyventojai pastebi, kad reikia džiaugtis, kad bus pasirūpinta jau nebesaugiais medžiais. Tačiau, kita vertus, labai gaila, kad rekonstruojamoje Nepriklausomybės aikštėje gali nebelikti žaliosios oazės lopinėlio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA