Kauniečius papiktino patrulių elgesys | Kas vyksta Kaune

Kauniečius papiktino patrulių elgesys

FB, Kur stovi policija nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ kauniečiai pasidalino keliomis nuotraukomis, kuriose matyti, kaip policijos pareigūnai neįjungę švyturėlių kerta Amalių pervažą. Vairuotojai tikina, kad toks elgesys klaidina kitus eismo dalyvius.

Uždaroje grupėje „Kur stovi policija Kaune“ internautai pasidalino šiandienos vaizdeliu Petrašiūnuose, ties Amalių pervaža, kur policijos ekipažas elgiasi taip, kaip nori. Žmonės piktinasi, kad iš tokios situacijos atrodo, kad pareigūnams taisyklės negalioja.

Viskas vyko apie pietus, kuomet ties Amaliais važiavo traukinys. Tuo metu pervaža buvo uždaryta ir susidarė nemaža vairuotojų eilė, laukiančių, kada vėl galės saugiai kirsti bėgius. Tačiau policijos pareigūnai atidaromos pervažos laukė ne bendroje eilėje, bet išvažiavę į priešpriešinę juostą. Vos tik traukinys pravažiavo, ekipažas kirto bėgius ir nuvažiavo nuo Petrašiūnų žiedo, toliau link pačių Amalių. Šviesoforo signalas vis dar buvo raudonas.

Vairuotojai tikina, kad supranta, jog specialiųjų tarnybų atstovams galima pažeisti Kelių eismo taisykles, jei jie skuba į iškvietimą, tačiau šiuo atveju nei garsinis signalas, nei švyturėliai nebuvo įjungti, todėl kiti eismo dalyviai negali žinoti, ar policija važiuoja į iškvietimą, todėl atrodo, kad pareigūnai tiesiog pažeidžia KET.

Policija savo ruožtu aiškina tai, kad jei nėra būtinybės, galima švyturėlių ir nenaudoti, nors patruliai ir važiuoja į iškvietimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA