Kauniečiai miesto gatvėse pėsčiomis išraižė Lietuvos vardą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai miesto gatvėse pėsčiomis išraižė Lietuvos vardą

Organizatorių nuotr.

Kovo 11-osios rytą nemažas būrys kauniečių susitiko šiek kiek neįprastam tikslui – sudalyvauti Nepriklausomybės dienos proga inicijuotose eitynėse ir Kauno gatvėse išraižyti Lietuvos vardą. Pasipuošę šventine atributika dalyviai keliavo 6 miesto gatvėmis, kurios atitinka Lietuvos vardą.

Eitynių originalumas tas, kad vaikštant specialiu maršrutu Laisvės alėja, gretimomis gatvelėmis ir kiemais žemėlapyje nubrėžtas užrašas „Lietuva“. Tai ypač gražiai atrodo mobiliosiose programėlėse, fiksuojančiose nueitą trasą.

„Mus įkvėpė Kopenhagoje panašų bėgimą atlikęs lietuvis Aidas Jarušaitis. Jo iniciatyva parodė, kad savo meilę Tėvynei galima išreikšti įvairiausiais būdais. Nusprendėme, kad būtų įdomu atlikti panašų žygį ir lietuviškiausiame mieste – Kaune“ – kalbėjo viena iš akcijos organizatorių, miesto tarybos narė Gintarė Skaistė.

Maršrutas per įvairias Kauno centro gatves

Šventiška eisena driekėsi nuo Ožeškienės g. iki Laisvės alėjos pradžios, vingiuodama miesto užkampiais, aikštėmis ir kiemais.

„Sudėlioti maršrutą buvo nemenkas iššūkis, ypač miesto centre ir senojoje jo dalyje, kur gatvės išsidėsčiusios itin nevienodai, bet mums pavyko. Šios eisenos metu ne tik išrašėme Lietuvos vardą, bet taip pat aplankėme mūsų šalies raidai svarbius objektus: paminklus Vytautui Didžiajam bei Romui Kalantai, Laisvės statulą, Romuvos kino teatrą ir kitus“ – teigė eisenos iniciatorius Mantas Mikulevičius.

Trasą miesto žemėlapyje sudarė jo dukra, 15-metė KTU Inžinerijos licėjaus moksleivė Saulė Mikulevičiūtė. Savo ruožtu Kauno Senamiesčio ir Centro bendruomenė džiaugėsi nauja tradicija, eisenos metu susipažinti su tarpukario Lietuvos architektūra, atrasti naujas miesto vietas, sužinoti jų istoriją, – džiaugėsi bendruomenės pirmininkas Martynas Ubartas.

Eisenos viduryje, priėjus Laisvės paminklą, buvo padėtos gėlės, skirtos nepriklausomos Lietuvos kūrėjams.

Renginio metu daugelis dalyvių naudojosi judėjimą fiksuojančiomis programėlėmis, tokiomis kaip Endomondo ar Nike running, vėliau pasidalino rezultatu socialiniuose tinkluose su žyma #Lietuvosvardas ar #kovo11.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA