Rytinis reidas gerokai nustebino Kauno vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Rytinis reidas gerokai nustebino Kauno vairuotojus

R. Tenio nuotr.

Ryte policijos pareigūnai kartu su moksleiviais vykdė neeilinį reidą. Jo metu bausti niekas neketino, tačiau vairuotojams streso vis tieks įvarė.

Keturiose vietose, kur galima įvažiuoti į miestą, šį rytą vairuotojus stabdė Kelių policijos patruliai ir Lietuvos moksleivių sąjungos atstovai. Reido tikslas paprastas – pasveikinti Kauno vairuotojus su Nepriklausomybės atkūrimo diena ir palinkėti gražios šventės. Policininkams sustabdžius vairuotojus, moksleiviai įteikdavo Lietuvos ir Kauno vėliavėles ir palinkėdavo gražios šventės. Tokia akcija vairuotojus tikrai nustebino.

„Maloniai nustebau. Labai keista iš antros juostos rikiuotis ir mano šuniukas labai jaudinasi. Nebuvo baisu, kad stabdo, tik buvo keista. Galvojau, kad gal koks eismo įvykis, kadangi pareigūnų daugiau nei vienas“, – kalbėjo sustabdyta vairuotoja.

Panašiai jautėsi ir kiti eismo dalyviai, sakydami, kad tokia akcija labai nustebino, nes pirma mintis, kad kažką padarė ne taip ir gaus baudą. Tačiau pamatę vėliavėles, vairuotojai nusišypsodavo ir padėkodavo už gražią akciją. Daugelį vairuotojų moksleiviai kartu su pareigūnais šį rytą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga pasveikino pirmieji.

Pareigūnai įsitikinę, kad tokia akcija ne tik vairuotojams parodo, kad policininkai nėra tie, kurie tik baudžia, bet gali ir gražios šventės palinkėti. Tuo tarpu tokios akcijos naudingos ir moksleiviams.

„Tokia akcija reikalinga su moksleiviais tam, kad juos įtraukti į visuomeninę veiklą ir kad jie žinotų tikrąsias šventes. Be to, jie gerai praleidžia laiką“, – tikino prie Muravos sankryžos moksleiviams automobilius stabdęs policininkas Egidijus Matvilas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA