Kovo 11-oji kitaip: siūlo žygį dviračiais ir baidarėmis | Kas vyksta Kaune

Kovo 11-oji kitaip: siūlo žygį dviračiais ir baidarėmis

Asociatyvi/ Kas vyksta Kaune nuotr.

Skambant nepriklausomybės varpams, siūloma Kovo 11-osios šventę paminėti visiškai netradiciškai. Organizatoriai siūlo sėsti ant dviračių, o paskui plaukti baidarėmis, taip ne tik įsimažinant specialiame Kovo 11-osios vaizdo klipe, bet taip pat ir smagiai pasitinkant pavasarį.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad rytoj, Kovo 11-ąją mieste vyks įvairių renginių. Vyks minėjimai, eisenos, o vakarą vainikuos Lino Adomaičio ir G&G Sindikato nemokami koncertai.

Tie, kurie nori Lietuvos valstybės Nepriklausomybės atkūrimo dieną sutikti kitaip, gali išsitraukti po žiemos sezono dar dulkėtus dviračius ir keliausi į smagų žygį.

Viešoji įstaiga „Vandens turistai“ kartu su VU Kauno humanitariniu fakultetu ir viešbučiu ekoturizmo centru „Babilonas“ kviečia į šventinį žygį, „Baidarėmis ir dviračiais apjuoskime Kauną“, skiriamą Kovo 11-ajai paminėti.

Dalyviai 12 val. susitinka Nemuno krantinėje ties Vytauto Didžiojo bažnyčia. Valstybine atributika pasipuošę dviratininkai pajudės tam tikra trasa iki Smetonos alėjos, kur visi sugiedos Lietuvos respublikos himną.

Čia, Smetonos alėjoje, vieni tęs kelionę baidarėmis, kiti – atskiru maršrutu grįš dviračiais. Norintiems praplaukti baidarėmis reikia registruotis čia (plaukimas kainuoja 5 eur). Organizatoriai įsipareigoja iki amfiteatro nuvežti dalyvių nuosavus dviračius. Plaukiantys baidarėmis įsiamžins ir specialiai Kovo 11-ajai kuriamame vaizdo klipe.

Vėl susirinkusiuosius starto pradžioje, ties Vytauto bažnyčia, lauks karšta arbata bei gardumynai. Taip pat ties „Žalgirio” arena apie 14.30 – 14.40 susitikimas su Egidijumi Saikausku, kuris su laivu ant oro pagalvės plauks Nemuno viduriu, o iš spalvotų dūmų bus suformuojama tautinė trispalvė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA