Kaune atšaukta gripo epidemija | Kas vyksta Kaune

Kaune atšaukta gripo epidemija

Archyvo/ Kas vyksta Kaune nuotr.

Vasario pradžioje paskelbta gripo epidemija jau atšaukta. Kaune epidemija truko penkias savaites.

Kauno visuomenės sveikatos centras skelbia, kad Kaune sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis smarkiai sumažėjo ir pasiekė neepideminį lygį. Vakar, kovo 8-ąją mieste paskelbta gripo epidemijos pabaiga.

Devintąją metų savaitę sergamumas gripu ir viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis siekė apie 94 atvejus tūkstančiui gyventojų. Iš jų būtent gripu sirgo 12 proc. Praėjusią savaitę į Kauno miesto ligonines dėl gripo kreipėsi 51 asmuo, iš kurių hospitalizuoti buvo 23, iš jų 13 – vaikai.

Skelbiama, kad Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija iš Kaune paimtų 99 mėginių, 44 pacientams laboratoriškai patvirtinta gripo diagnozė, teigiamų gripo tyrimų dalis – 44 proc.

Gripo epidemija Kauno miesto savivaldybėje buvo paskelbta 2016 vasario 1 dieną ir truko penkias savaites. Šį sezoną, be Kauno miesto, gripo epidemija buvo skelbta dar keturiose Kauno apskrities administracinėse teritorijose: Kauno, Jonavos, Prienų ir Kėdainių savivaldybėse.

Paskelbta gripo epidemijos pabaiga reiškia, kad tikimybė užsikrėsti ir susirgti gripu sumažėjo, tačiau neišnyko. Gripo viruso cirkuliacija aplinkoje išlieka, todėl rekomenduojama laikytis profilaktinių priemonių. Būtina dažnai plauti rankas, išlaikyti atstumą nuo čiaudinčių ar kosinčių žmonių. Pajutus negalavimus, geriau likti namuose ir neiti į darbą tam, kad neužkrėstumėte aplinkinių žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA