Kauno mokytojoms – vertingi apdovanojimai | Kas vyksta Kaune

Kauno mokytojoms – vertingi apdovanojimai

BNS 2016/03/09 20:23
smm.lt nuotr.

Trečiadienį Vyriausybėje apdovanoti geriausi 2015 metų mokytojai. Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius ir švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė jiems įteikė Metų mokytojo premijas, laureatų ženklus ir diplomus.

[galerija kiek=”4″]

Metų mokytojais tapo Kauno Kazio Griniaus progimnazijos istorijos mokytoja ekspertė Lina Kostiukovienė, Kauno technologijos universiteto gimnazijos chemijos mokytoja ekspertė Birutė Maciulevičienė, Visagino Česlovo Sasnausko menų mokyklos Dainavimo skyriaus vedėja dainavimo mokytoja ekspertė Vita Pimpienė, Kuršėnų Pavenčių mokyklos anglų kalbos mokytoja ekspertė Stasė Riškienė, Alytaus Putinų gimnazijos ekonomikos mokytojas Donatas Vasiliauskas.

„Kiekvienas žinome, kokią reikšmę vaikui turi žodis „mama“. Mokykloje gi jį keičia naujas žodis – „mokytojas“. Abu šie žmonės vaiko gyvenime yra labai svarbūs ir dažnai geras mokytojas net tampa vaikui antrąja „mama“. Ir kai kas nors sako, kad informacinės technologijos šiandien yra visagalės ir jos galėtų pakeisti mokytojus, noriu paprieštarauti – niekas niekada nepakeis gyvo bendravimo, mokytojo vaikui perteikiamų vertybių, šilumos. Todėl dėkoju ir lenkiu galvą prieš visus mokytojus“, – sveikindama laureatus sakė švietimo ir mokslo ministrė.

Po apdovanojimų kalbėjusios mokytojos pažymėjo, kad Metų mokytojo premija įpareigoja dar labiau stengtis.

„Mes nesame nei pirmieji, nei paskutiniai, kuriems buvo įteiktos šios premijos, tai džiugina. Bet kartu kelia nerimą atsakomybė, kaip dirbsime toliau. Žinoma, geriausiai tai atspindės mūsų mokiniai, jų pasiekimai, juk svarbiausia užauginti dvasiškai subrendusį žmogų“, – sakė chemijos mokytoja B.Maciulevičienė.

Metų mokytojo premija skiriama už reikšmingiausius pedagogikos srities darbus, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškų ir pilietinių vertybių ugdymą. Premiją kasmet skiria švietimo ir mokslo ministras. Kandidatus jai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat ministerija. Premijos dydis – 4560 eurų.

Metų mokytojo premiją Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1998-aisiais. Iki šiol premijomis buvo apdovanota per 90 mokytojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA