Jautri akcija: pamirštos senolės nesulaikė ašarų | Kas vyksta Kaune

Jautri akcija: pamirštos senolės nesulaikė ašarų

Organizatorių nuotr.

Kovo 8-ąją – tarptautinės moters dienos proga, pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacija „Baltai Juoda“ jau ketvirtus metus surengė jautrią socialinę akciją „Rožė senolei“. Akcijos metu organizacijos savanoriai pradžiugino vienišas Kauno slaugos ligoninės senoles įteikdami joms pačių pagamintas rožes.

„Kovo 8-osios šventę suprantame kaip dėkingumo ir pagarbos ženklą moterystei, motinystei, pačiam gyvenimui – juk jis veši puoselėjamas, pirmiausiai, moters dėka. Tai ką darome yra svarbu ne tik senolėms, bet ir mums. Jausmų, kurie užplūsta ten apsilankius neina apibūdinti, tai reikia pajusti, todėl kas met, moters dienos proga, vėl grįžtame aplankyti slaugos ligoninės gyventojų“, – sako Baltai Juoda vadovas Paulius Klikūnas.

[galerija kiek=”4″]

Socialinei akcijai „Rožė senolei“ organizacija pradėjo ruoštis jau pirmosiomis kovo mėnesio dienomis. Susirinkę savanoriai patys karpė, klijavo ir puošė gėlytes, siekdami, kad jos senoles džiugintų ne tik šventės dieną, tačiau ir ilgai po jos. Savo padėką Slaugos ligoninės gyventojos savanoriams išreiškė gražiais ir nuoširdžiais palinkėjimais, eilėraščiais, o kai kurios apgailestavo, kad neturi saldainių kuriais norėtų pavaišintų lankytojus.

Jau tradicija tapusios akcijos metu, susirinkę savanoriai pasveikino 43 senoles, kurios sugraudintos jaunų žmonių rodomu dėmesiu, noru pabendrauti ir simbolinėmis gėlėmis, nesulaikė ašarų. Daugelis jų prasitarė, kad tokiomis progomis, svarbiausia yra ne dovanos ar gėlės, o dėmesys, suvokimas, kad nesi pamirštas ir vienišas. Todėl labai svarbu, kad tokios ir panašios socialinės akcijos vyktų kuo dažniau, kad nuolat atsirastų geranoriškų žmonių, kurie aplankytų tuos, kuriuos daugelis pamiršo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA