Nepagarba TV3 žiūrovams ir dalyviams: nutraukiamas projektas „Kadagys” (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Nepagarba TV3 žiūrovams ir dalyviams: nutraukiamas projektas „Kadagys” (papildyta)

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė skaitytojos Sandros laiškas, kuriuo mergina tikina, kad pirmasis Lietuvoje tautinių šokių konkursas bus nutraukiamas. Moteris negailėjo pasipiktinimo tuo, kad viską lemia reitingai ir tiek reklamuotas renginys, subliuško.

„Prieš 3 savaites prasidėjo naujas TV projektas „Kadagys“. O ar žinojote, jog šį sekmadienį jis jau bus nutraukiamas?

Man įdomu kaip TV3 televizija tai paaiškins žiūrovams ir dalyviams? Kas nors jau matėte viešus pranešimus? Kad „maži reitingai“ mums dalyviams ir žiūrovams NE-Į-DO-MU!

Kai prasidėjo „Kadagys“ pagalvojau:

1. Komercinei televizijai pagarba, įdomiai ir visiškai šiuolaikiškai pateikiama mūsų pačių liaudies kultūra.

2. Ir pramoginis, ir šviečiamasis, su humoru, ir kultūrinis, ir linksmas, ir sentimentalus, ir istorinis projektas.

3. Pagaliau komercinė televizija stengiasi ne tik dėl skaičių, bet ir dėl pačių žmonių.

Aš – žmogus nežiūrintis televizijos. Projektą stebėdavau, nes apie jį sužinojau iš dalyvaujančio kolektyvo (kurio narė esu). Žmonės suklusdavo, kai išgirsdavo apie tokį egzistuojantį šou. Net tie, kurie nežiūri televizijos – ją įsijungdavo. Tik įdomu, kokiais būdais buvo reklamuojamas šis projektas, kad žinia pasiektų ir tuos žmones?

Čia, galbūt, Jūsų TV3 komunikacijos trūkumas? Kur be komercinės radijo stoties ir TV3 televizijos buvo skelbiama apie projektą? Gerų televizijoje besisukančių anonsų neužtenka.

Projekto organizatoriams ir sumanytojams didelis AČIŪ už drąsą ir idėjų išpildymą. Pagaliau pirmą kartą buvo pradėtas dėmesio vertas projektas, kuris turi ir vertę, ir yra inovatyvus. Mūsų kolektyvui tai davė didžiulę kūrybinę audrą (gerąją prasme).

Šiuolaikiniam žmogui tautinis menas turi senovės kaimo asociacijas, kurios galbūt ne visiems yra patrauklios. Tačiau projekto dėka, mes tapome tuo tautinio meno vertėju šiuolaikiniam žmogui. Patobulėjome ir dar daugiau susivienijome.

Tobulėjome ne tik dėl savęs, bet ir dėl kitų. Tai gal TV3 taip pat galėtų ne tik pro savo, bet ir pro dalyvių ar žiūrovų akinius pažiūrėti? Ar ten sėdintys žmonės turi bent kruopelę gėdos jausmo?

Ar TV3 jaučia gėdą prieš kelis šimtus dalyvių ir prieš savo žiūrovus?

Sunkus vežimas tik ką pajudėjo iš vietos, o jam jau užtveriamas kelias. Ar čia tik man vienai taip atrodo?”, – dėstoma laiške.

Portalui „Kas vyksta Kaune” redakcijai nepavyko susisiekti su prodiuserine kompanija „Just.tv”, kuri atsakinga už projektą „Kadagys”. TV3 atstovai situacijos taip pat kol kas nekomentuoja, tačiau žada savo poziciją pateikti netrukus.

Papildyta TV3 atstovės Erikos Vyšniauskaitės komentaru

„TV3 televizijos tiesioginiame eteryje iš viso bus parodytos 4 tautinių šokių kovų „Kadagys“ laidos. Projektas sėkmingai vykdė savo pagrindinę misiją – prikėlė tradicijas naujam gyvenimui, atskleidė tautinio palikimo grožį, suvienijo ne tik lietuvius, bet ir kaimyninių šalių atstovus.

Drąsiai pristatome eterio naujoves ir džiaugiamės, kad žiūrovai turėjo galimybę mėgautis unikaliu, didžiulio mąsto projektu, puoselėjančiu patriotiškumą. Šį sekmadienį bus parodyta finalinė „Kadagio“ laida.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA