Kauniečius vilioja nauji gyvenamųjų namų kvartalai | Kas vyksta Kaune

Kauniečius vilioja nauji gyvenamųjų namų kvartalai

Praėjusių metų pradžioje Kauno mieste ir jo rajone nekilnojamo turto rinkoje ryškių permainų nebuvo, kurių tikėtasi po euro įvedimo. Jaunos kauniečių šeimos labiausiai domėjosi ekonominės klasės butais, taip pat buvo pastebėtas susidomėjimas ir naujos statybos kotedžais ir nedideliais žemės sklypais. Šiais metais nekilnojamojo turto specialistai pastebi augantį kauniečių susidomėjimą naujai statomais gyvenamųjų namų kvartalais.

Pasak Juozo Bulašo, UAB „Stadena“ atstovo, seniau senos statybos būstai pirkėjams atrodė labiau patrauklūs dėl jau esamos socialinės infrastuktūros, ko dažniausiai pasigendama užmiesčio rajonuose, tačiau situacija keičiasi, gyvenamųjų namų kvartalai projektuojami taip, kad susisiekimas su miestu butų patogesnis. Visgi, geresnė infrastuktūra tikrai ne vienintelė priežastis, kodėl kauniečiai pradeda žvalgytis nuosavo namo.

Kaina įkandama

Šiais metais nekilnojamo turto kainos gerokai ūgtelėjo, ekspertai tokį kainų šuolį sieja su pagerėjusia ekonomine šalies situacija, tačiau tokios išvados tikrai neguodžia paprasto lietuvio, kuris nori įsigyti nuosavą būstą.

Lyginant naujos statybos buto kainą prestižiniame Kauno rajone arba senesnės statybos buto, esančio arčiau centro, kainą su namais, statomais šiek tiek atokiau nuo miesto šurmulio, pastebima, kad namo kaina yra racionalesnė ir priimtinesnė daugeliui.

„Be to, vertėtų pastebėti ir tai, kad naujuose namuose yra diegiamos energetinio efektyvumo technologijos, mažinančios namo energetines sąnaudas, o kartu ir anglies dioksido emisiją, todėl namo išlaikymo kaštai yra tokie pat ar net mažesni už 3-4 kambarių buto, įrengtame žemesnės energetinio efektyvumo klasės name.“ – teigia J. Bulašas.

Investicija į ateitį

Nekilnojamas turtas, nepriklausomai nuo to ar tai butas, ar namas, yra bene geriausia finansinė investicija, ko pasekoje jaunos kauniečių šeimos, kurios ateityje planuoja šeimos pagausėjimą ir neketina apsiriboti viena atžala, pirmenybę teikia būtent gyvenamųjų namų kvartalams. Tokį apsisprendimą dažniausiai nulemia gana elementarios ir žmogiškos priežastys – didesnė ir saugesnė erdvė augti vaikams, rami aplinka, galimybė turėti savo daržą, o tuo pačiu ir ekologiškų daržovių ir t.t. Paprasčiau tariant, nuosavas namas yra tiesiog optimalesnis pasirinkimas šeimai, lyginant su ekonominės klasės butu.

Kaip išties sektiną pavyzdį galima paminėti netoli Kauno, Poderiškių kaime, statomą naują 38 privačių gyvenamųjų namų kvartalą „Aušrinė“, kuris yra suprojektuotas taip, kad gyventojams suteiktų maksimalų komforto pojūtį. Jaukiai sutvarkyta aplinka, saugios vaikų žaidimų erdvės, aptverta teritorija, apšviesta gatvė, draugiška kaimynystė. Patogus susisiekimas su miestu ir daugelis kitų šio nuosavų namų kvartalo privalumų jį paverčia idealia vieta gyventi, kurti šeimą ir ateitį.

Galimybė susikurti savo svajonių namus

Mūsų namai – mūsų tvirtovė, kuri turi atitikti šeimininkų gyvenimo būdą ir įpročius. Pasak UAB „Stadena“ projekto dizainerės Agnietės Dapkuvienės, namas – tarsi molio gabalas, kurį šeimininkai gali formuoti pagal savo individualius poreikius, tuo tarpu, norint pakeisti įsigyto buto projektą yra gana sudėtinga, o kartais, kai kurių idėjų net negalima įgyvendinti dėl namo techninių charakteristikų. Tad tenka derintis prie esamos situacijos.

[galerija kiek=”4″]

Gyvenamųjų namų kvartaluose, namai dažniausiai yra parduodami tik su daline apdaila, taigi, tik nuo būsimųjų šeimininkų estetinio skonio ir funkcionalumo suvokimo, priklausys, kaip atrodys jų svajonių namai. Pavyzdžiui, naujame gyvenamųjų namų kvartale „Aušrinė“ kurį stato UAB „Stadena”, netgi yra galimybė įsirengti ar suprojektuoti namus pagal individualius savo pageidavimus. Be to, nauji namai projektuojami pagal visus ergonomiško ir funkcionalaus pastato standartus, todėl būsimiems šeimininkams yra suteikiama galimybė racionaliai išnaudoti namų erdvę.

Pasak specialistų, šiuo metu Kaune nekilnojamojo turto pirkėjų netrūksta, tačiau paskutiniu metu jaučiamas augantis nuosavų namų, statomų atokiau nuo miesto, gyvenamųjų namų kvartaluose, poreikis, kuris ateityje tik augs.

Daugiau informacijos apie užmiesčio namus „Aušrinė“ rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA