Jaunimas apie verslo galimybes regionuose savaitgalį diskutuos Birštone | Kas vyksta Kaune

Jaunimas apie verslo galimybes regionuose savaitgalį diskutuos Birštone

Organizatorių nuotr.

Kovo 12 d., šeštadienį, nuo 12 val., Birštono kurhauze vyks Jaunimo forumas „Jaunimo galimybės, verslumo ugdymas ir jų užimtumo perspektyvos regionuose: Birštono savivaldybės pavyzdys“.

Šiame forume Lietuvos verslo, politikos, švietimo, kultūros sričių atstovai bei Birštono jaunimas, sanatorijų vadovai, jaunieji verslininkai aptars jaunimo užimtumo, įdarbinimo, verslumo padėtį regionuose; stengsis išgryninti problemas ir ieškoti tų problemų sprendimo būdų.

Jaunimo forumą pradės ir pirmąjį pranešimą skaitys ryšių su visuomene konsultantas Linas Kontrimas. Pranešimas tema „Dar kartą apie „8095“: nuolat kintantis prekių ženklų poveikis didžiausiai ir įtakingiausiai naujajai kartai pasaulyje“ turėtų sukelti diskusinių klausimų, į kuriuos bus bandoma atsakyti viso forumo metu.

Renginio globėja Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė teigia, kad forumą inicijavo Birštone gyvenantis jaunimas. „Nuolatos bandome atsakyti į klausimą, kaip į Birštono kurortą pritraukti kuo daugiau aktyvaus, tobulėti norinčio, ambicijų turinčio jaunimo. Apie tai nuolatos diskutuojame su Birštone gyvenančiu bei į kurortą atvykstančiu jaunimu. Nutarėme, kad reikėtų šią diskusiją perkelti į aukštesnį lygmenį, todėl bendrai diskusijai pakvietėme ir jaunimą, ir aktyvius jaunus Lietuvoje puikiai žinomus žmones. Tikimės, kad šis forumas ne tik įkvėps, bet ir paragins jaunimą nebijoti keltis gyventi į mažesnius miestelius, kuriems jų patirtis gali būti itin naudinga“.

Pirmoje forumo diskusijoje „Jaunimo galimybės regionuose: kaip pritraukti jaunus žmones“? pagrindinį pranešimą skaitys Agila Barzdienė, „Investuok Lietuvoje“ jaunimo programos „Kurk Lietuvai“ vadovė. Diskusijoje dalyvaus Julius Pagojus – LR Teisingumo viceministras, aktyvus Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos narys; Arnas Marcinkus – Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius, projekto „Misija Sibiras“ sumanytojas ir koordinatorius, prodiuseris; doc. dr. Gintaras Stauskis – Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorius; Živilė Diavara – Menų fabriko LOFTAS strategijos vadovė; Victor Diavara – Menų fabriko LOFTAS direktorius, grupės SKAMP lyderis.

Antroje diskusijoje „Jaunimo galimybės, verslumo ugdymas ir jų užimtumo perspektyvos Birštono savivaldybėje“ pranešimą skaitys Birštono savivaldybės strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Jovita Tirvienė. Diskusijoje dalyvaus ir savo patirtimi dalinsis Birštono sanatorijų ir verslo atstovai, Birštono jaunimas ir jaunieji verslininkai.

Birštono savivaldybė nuolatos ieško jaunų žmonių, kurie norėtų įgyti patirties dirbdami besiplečiančiame kurorte. Savivaldybė skiria itin didelį dėmesį jaunų žmonių profesinio tobulėjimo, savirealizacijos bei apgyvendinimo klausimams.

Jaunimo forumo metu padarytos išvados, įžvalgos bus fiksuojamos Birštono savivaldybės administracijos darbuotojų. Po diskusijos užfiksuotos išvados bus perduotos institucijoms, dirbančioms su jaunimu, bus svarstoma, kaip įgyvendinti pasiūlytas idėjas. Su esama situacija bus supažindintas ir jaunimo reikalų departamentas, Lietuvių jaunimo organizacijų taryba, Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga.

Po forumo, 16.00 val., visi kviečiami į grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertą Birštono kultūros centre.

Visi, norintys dalyvauti, kviečiami registruotis iki kovo 9 d. (dalyvių skaičius ribotas). Registracijos formą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA