Nelegalus giminės verslas: antrąkart įkliuvo uošvis ir žentas | Kas vyksta Kaune

Nelegalus giminės verslas: antrąkart įkliuvo uošvis ir žentas

Kauno RAAD nuotr.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento specialistams antrą kartą įkliūva brakonieriauti pamėgę giminaičiai. Vyrai dar nespėjo baudų susimokėti už pirmąją nelegalią žvejybą ir vėl įkliuvo.

Vos nutirpus Kauno marių ledui, Kauno RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais organizavo reidą brakonierių pamėgtose vietose.

Prieš vidurnaktį Kaišiadorių rajone, ties Dovainonių kaimu, Kauno mariose buvo pastebėta medinė valtis. Joje – du vyrai, traukiantys tinklą. Pareigūnams operatyviai sureagavus buvo sulaikytas uošvis N.Ž. su žentu M.K. Žuvies „mylėtojai“ ruošėsi pasipildyti pavasarinį stalą šviežia, tačiau neleistinais būdais sugauta žuvimi.

M.K. ir N.Ž. jau žinomi Kauno aplinkosaugininkams, nes prieš metus jau buvo sulaikyti už neteisėtą žvejybą statomais tinklais. Brakonieriai į tinklus jau buvo įvarę 13 karšių, 1 lydeką, 1 ešerį.

Minėti asmenys paskutinį kartą buvo sulaikyti beveik prieš metus, 2015 kovo 18 dieną, tačiau dar nespėjus atlyginti padarytos žalos ir sumokėti baudos, pareigūnams įkliuvo ir vėl.

Nelegaliai žvejojusiems vyrams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, bus konfiskuota medinė irklinė valtis, statomas tinklas iš valo ir skirta bauda nuo 115 iki 289 eurų bei teks sumokėti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 1010 eurų.

Aplinkosaugininkai kviečia piliečius ir toliau būti neabejingais ir apie gyvosios gamtos išteklių pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA