Neatsakingi vairuotojai prie halės sukėlė didelių problemų ugniagesiams ir medikams | Kas vyksta Kaune

Neatsakingi vairuotojai prie halės sukėlė didelių problemų ugniagesiams ir medikams

Archyvo nuotr.

Sekmadienio vakarą po Bendrajame pagalbos centre gauto pranešimo apie Kauno sporto halės kavinėje kilusį gaisrą ir gelbėtojams bandant operatyviai pasiekti gaisro vietą, kilo nenumatytų problemų.

Didelių renginių metu kauniečiai nuolat susiduria su automobilio statymo problemomis. Aikštelės perpildytos, o norisi privažiuoti kuo arčiau įėjimo. Tačiau nutikus panašiems atvejams, kaip įvyko sekmadienį, kauniečiai sukėlė didelių problemų priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento automobiliams su gesinimo įranga pasiekti gaisro vietą. Ugniagesiams trukdė Perkūno alėjoje draudžiamose vietose palikti automobiliai. Gelbėtojai vos ne vos prasilenkė su halės prieigose paliktais automobiliais. Visa laimė, kad gaisras nebuvo didelis.

Po šio įvykio su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė netoli sporto halės gyvenantis architektas Audrys Karalius, kuris teigia, jog pamatęs neleistinose vietose pastatytus automobilius, visuomet stengiasi pranešti policijai. Taip elgdamasis, susilaukė ir pareigūnų atsako: kauniečiui buvo atsakyta, kad ženklas „sustoti draudžiama“ – nieko tokio.

Ugniagesiams, gelbėjantiems žmonių turtą ir gyvybes, problemų kyla ir daugiabučių mikrorajonuose, kurių siauros gatvelės būna apstatytos lengvaisiais automobiliais. Nors gelbėtojai turi specialią įrangą patraukti automobilius, tačiau tai užtrunka nemažai laiko.

Kaunietis Audrys teigia, kad policija privalo užtikrinti kelių eismo taisyklių laikymąsi, o vairuotojai, jas pažeidinėjantys, privalo būti pamokyti ir nubausti. Šio vakaro įvykis parodė, kad ženklai stovi ne šiaip sau ir kad toks kauniečių nesiskaitymas su kelio ženklais sukelia didelių problemų pasiekiant įvykio vietą spec. tarnybų automobiliams.

Kaip jau skelbėme anksčiau, bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą apie gaisrą Kauno sporto halėje.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje BNS informavo, jog ugnis buvo įsiplieskusi halės pastate esančios kavinės virtuvėlėje. Pirminiais duomenimis, užsidegė gruzdintuvės aliejus.

Ugniagesiai vyko reaguodami į komandą dėl didelės grėsmės – važiavo iki dešimties ugniagesių ekipažų, tačiau vėliau dalis jų buvo atšaukta.

Pagal ugniagesių informaciją, per gaisrą nukentėjo vienas žmogus – kavinės savininkas, pirminiais duomenimis, jį medikai išvežė į klinikas.

Pačioje halėje vykstantis televizijos projektas „Kadagys“, tiesiogiai transliuojamas per televiziją, nebuvo nutrauktas.

Projekto vedėjas Mindaugas Stasiulis tiesioginiame eteryje juokavo, jog užsidegė keptuvė ir nieko rimto halėje neįvyko, žmonės saugūs.

Dėl susikaupusių dūmų ugniagesiai evakavo kavinės patalpas, jos vėdinamos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA