S. Skvernelis įvertino naujovę Kauno rajone: čia norėtųsi gyventi | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis įvertino naujovę Kauno rajone: čia norėtųsi gyventi

R. Tenio nuotr.

Raudondvario menų inkubatoriuje pristatyta ir naujovė – ugniagesiai savanoriai. Šią iniciatyvą ir kitas Kauno rajono veiklas, kurios užtikrina bendruomenių saugumą, Vidaus reikalų ministras įvertino itin palankiai ir tikina, kad Kauno rajonas gali tapti pavyzdžiu visai Lietuvai.

Šiandien Raudondvario menų inkubatoriuje Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pristatė „Saugaus Kauno rajono“ programą, kurioje numatyta gerinti įvairias gyvenimo sferas tam, kad Pakaunės gyventojai jaustųsi saugiai. Šioje programoje – ne tik geresni keliai, Viešojo saugumo tarnybos tolimesnė veikla, bendradarbiavimas su specialiųjų tarnybų atstovais, bet taip pat ir naujovė – savanoriai ugniagesiai.

„Norint spręsti problemas, reikia tai daryti kartu. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnyboms finansavimas tik auga. Saugumą mes suprantame ir kaip infrastruktūros kūrimą“, – pristatymo metu pabrėžė V. Makūnas.

Veiklą pradeda ugniagesiai savanoriai

Kauno rajono gyventojai vieni pirmųjų Lietuvoje pradeda gaivinti seniai pamirštas savanorystės idėjas. Čia praėjusių metų lapkritį atkurtos ugniagesių savanorių komandos, kurios padės užtikrinti saugumą Kauno rajone. Šiuo metu yra suformuotos trys komandos, bet greit bus pasiruošę ir ketvirtieji.

Ugniagesiai savanoriai dirbs kaip tikri ugniagesiai, tačiau savanoriška veikla leis sutaupyti lėšų ir jas investuoti į būtiną techniką, įvairias saugumo priemones. Tokią bendruomenės iniciatyvą ypatingai palaikė Raudondvaryje viešėjęs Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

„Džiaugiuosi matydamas bendruomenės indėlį. Žiūrint apie Pakaunės vystymąsi, atsiranda noras tapti Pakaunės gyventoju. Viskas, kas pasakyta, lemia gyvenimo kokybę. Manau, viskas turi būti iš bendruomenės, o valdžia turi tik padėti tai įgyvendinti. Turite savo lyderius ir savo komandą, todėl čia norisi gyventi ir dirbti. Dar gražiau, kai tas gyvenimas apima ir institucijas, kurios rūpinasi saugumu.

Buvo daug abejonių, kad savanoriai ugniagesiai nesugebės, bus nelaimių. Bet kai suvokti, kad esi atsakingas už gyvybę, tada tokia veikla pasidaro garbė“, – bendruomenės geraisiais pavyzdžiais džiaugėsi S. Skvernelis.

Anot ministro, žmonės, kurie pasiryžo tapti ugniagesiais savanoriais, žino, kaip geriausiai padėti savo žmonėms. Tikisi, kad savanoriai neleis, kad patalpos būtų nusmurgusios ir patys padarys savo darbo vietą malonia. S. Skvernelis pabrėžė, kad svarbu ir tie asmenys, kurie užsiims prevencija, eis pas žmones ir padės suprasti, kaip viską tinkamai ir saugiai padaryti. Viliamasi, kad tokia iniciatyva taps pavyzdžiu visoms šalies bendruomenėms.

Ugniagesiai savanoriai sulaukė paramos

Tiems Kauno rajono gyventojams, kurie nusprendė tapti savanoriais, įteikti specialūs atpažinimo simboliai. Ministerija darbo pradžiai įteikė aprangą ir radijo stotis tam, kad darbas vyktų sklandžiau.

Taip pat naujiesiems gelbėtojams perduotas Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos automobilis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA