Marvelėje – 10 mln. eurų investicija | Kas vyksta Kaune

Marvelėje – 10 mln. eurų investicija

kaunas.lt nuotr.

Marvelės nuotekų valykloje, atidaryti modernūs nuotekų dumblo džiovinimo įrenginiai. Juose nuotekų dumblas bus ne tik pūdomas ir sausinamas, bet ir džiovinamas, o tai padidins dumblo panaudojimo galimybes. Ateityje planuojama sudžiovintą dumblą naudoti kaip biokurą.

Naujieji įrengimai, kainavę 10 mln. eurų, turėtų pagerinti padėtį Marvelėje. „Ši investicija padės sumažinti iš vandenvalos įrenginių sklindančius kvapus. Labai tikiuosi, kad greitu metu atsiras galimybė sudžiovintą dumblą naudoti kaip biokurą. Tai dar labiau sumažintų šilumos kainą“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak bendrovės ,,Kauno vandenys“ generalinio direktoriaus Lino Baltrėno, tokia įranga leis sukurti reikiamus nuotekų dumblo tvarkymo pajėgumus, atitinkančius ES keliamus aplinkosaugos reikalavimus. Įrenginiuose bus apdorojamas dumblas ir iš kitų Kauno regione eksploatuojamų nuotekų valymo įrenginių. Dumblas bus vežamas iš Birštono, Zapyškio, Ežerėlio, Raudondvario, Neveronių, Vilkijos, Šlienavos.

„Kaune atidarytas dar vienas gamtai draugiškas objektas. Šie įrenginiai reikalingi visam Kauno regionui“, – teigė šalies premjero Algirdo Butkevičiaus patarėja Jūratė Juozaitiėnė.

Marvelės valymo įrenginiai per metus apdoroja apie 23 mln. kubinių metrų nuotekų. Naujų dumblo apdorojimo įrenginių projekto vertė siekė 9,77 mln. eurų. Projektas buvo finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės lėšomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA