Būsimi darbuotojai Kaune varžėsi dėl raštingiausiojo titulo | Kas vyksta Kaune

Būsimi darbuotojai Kaune varžėsi dėl raštingiausiojo titulo

Asociatyvi/Organizatorių nuotr.

Jau 11-tus metus organizuojamame konkurse išrinktas raštingiausias būsimas darbuotojas. Profesinių mokyklų atstovai varžėsi, kuris lietuvių kalbą žino geriausiai.

[galerija kiek=””]

XXI – ajame technologijų amžiuje, kai vis rečiau į rankas paimame rašymo priemonę ir užrašome savo mintis, o rašiklius ir sąsiuvinius pamažu keičia išmaniųjų telefonų ir kompiuterių ekranai, kyla pavojus lietuvių tautos raštingumui. Norint jį išsaugoti kasmet organizuojami įvairūs konkursai. Vienas iš jų – Kauno regiono profesinio mokymo įstaigų mokinių lietuvių kalbos konkursas „Raštingiausias būsimasis darbuotojas“.

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre vykęs konkursas buvo skirtas artėjančiai Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Net 32 mokiniai iš trylikos Kauno regiono profesinių mokyklų siekė raštingiausiojo titulo.

„Galime pasidžiaugti, jog konkursas skaičiuoja jau vienuoliktus metus. Mokiniams – tai galimybė pasitikrinti savo žinias, mokytojams – pabendrauti, susipažinti, pasidalinti patirtimi. Konkursas prisideda ir prie profesinio mokymo prestižo kėlimo. Norime parodyti, kad profesinėse mokyklose mokosi daug raštingo ir gabaus jaunimo. Siekiame, kad baigę profesinę mokyklą žmonės būtų ne tik geri savo amato žinovai, bet kartu gebėtų taisyklingai lietuviškai kalbėti bei rašyti“, – pasakoja Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Gimnazijos skyriaus vedėja Daiva Abromavičienė.

Skatinti profesinių mokyklų mokytojų dalykinį bendradarbiavimą, ugdyti mokinių raštingumą ir literatūrinį išprusimą bei dvasinių vertybių puoselėjimą – pagrindiniai konkurso tikslai. Kadangi šių metų renginys skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, tai konkurso užduotys, kurias mokiniai turėjo atlikti per nustatytą laiką, buvo susijusios su pilietiškumu ir patriotiškumu.

Būsimieji įvairių profesijų atstovai, dabartiniai vienuoliktokai ir dvyliktokai, rašė diktantą, prie kūrinių citatų turėjo atrinkti autorių pavardes, surašyti Nepriklausomybės Akto signatarų pavardes abėcėlės tvarka, suredaguoti V. Kudirkos „Tautišką giesmę“ bei parašyti samprotavimo pastraipą tema „Mano profesija – Lietuvos ateičiai“. Pastarąją užduotį mokiniai atliko su užsidegimu, nes kiekvienas mokosi širdžiai mielo amato.

Susumavus konkurso užduočių rezultatus išrinkti konkurso nugalėtojai. Šiemet raštingiausiu būsimuoju darbuotoju išrinkta Ugnė Procevičiūtė iš Kauno taikomosios dailės mokyklos (mokytoja – Zina Kuncienė). Tad pagal konkurso taisykles kitais metais konkursą organizuoti garbė atitenka šiai mokyklai.

II – oji vieta skirta Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro mokinei Laurai Karlonaitei (mokytoja – Lina Mainonienė), o III – oji Gabijai Dobilaitei iš Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro (mokytoja – Enrika Vėtienė).

Autorė Raimonda Jonuškienė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA