Kazimiero mugė Kaune: rekordinis susidomėjimas ir naujovės | Kas vyksta Kaune

Kazimiero mugė Kaune: rekordinis susidomėjimas ir naujovės

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Žmonės jau teiraujasi, kada mieste šurmulį kels Kaziukas su visomis savo mugės gėrybėmis. Šiemet tradicinis pavasario renginys vyks su tam tikromis naujovėmis. Organizatoriai tikina, kad bus labai kokybiška ir originali mugė.

Šiais metais miesto valdžia priėmė sprendimą, kad per metus miesto centre būtų rengiamos tik dvi mugės – pavasario ir rudens. Dėl naujosios tvarkos buvo skelbtas konkursas ir visi galėjo teikti paraiškas rengti mugę miesto centre.

VISI RENGINIAI KAUNE>>>

Konkursą laimėjo daugiametis Kazimiero mugės rengėjas – Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga, kurie miestiečiams dovanoja mugę jau 16-ąjį kartą. Dėl to, kad atitiko visas konkurso sąlygas, užmirštos kalbos dėl mugės rengimo S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome ir apraizgys visą Kauno centrą.

„Dėl konkurso, praradome daug laiko ir dabar tenka verstis per galvą, registraciją paleidome vasario 22 dieną, tai per pusvalandį sulaukėme net 600 dalyvių. Tai rekordinis susidomėjimas. Iki šios dienos prekybininkai jau užėmę praktiškai visas vietas, liko vos kelios, kurios atsilaisvina atšaukus registraciją“, – kalbėjo mugės organizatorius Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos vadovas Vidas Juodsnukis.

Dėl vykdomos Laisvės alėjos rekonstrukcijos Kazimiero mugė keliasi labiau link Rotušės aikštės. Nuo A. Mickevičiaus gatvės mugė raizgysis iki pat Rotušės aikštės. Organizatorius tikina, kad dėl itin didelio susidomėjimo, prašys papildomų vietų Rotušės aikštėje, nes senamiestis ir Laisvės alėja jau pilna.

Kiniškoms prekėms – griežtas ‚NE“

V. Juodsnukis pasakojo, kad ši Kazimiero mugė skelbiama Riestainių metais, tad bus kepami įvairių formų ir dydžių riestainiai. Laukia ir kitų pramogų. Štai žuvį mėgstantys mugės dalyviai, galės nemokamai pasivaišinti žuviene.

Tradiciškai mugėje bus suformuota tautodailininkų zona. Taip pat bus kiemelis, kuriame bus ekologinių ūkių, kaimo turizmo, gėlininkų, ukrainiečių atvežtos gėrybės. Dar bus ilgoji ūkininkų palapinė.

Kadangi Kazimiero mugė yra tradicinių amatų, vykdoma griežta atranka tam, kad prekeiviai mugės dalyviams nesiūlytų kiniškų, kičinių produktų. Registracijos formoje aiškiai nurodoma, kad tokiomis prekėmis prekiauti draudžiama, tad jei kyla įtarimas, prekeivis aptikrinamas.

„Dėl šio dalyko vykdome didžiausią patikrą. Buvo, kad gavome paraišką prekiauti odos dirbiniais, pasidomėjus paaiškėjo, kad tai iš Lenkijos vežama produkcija. Mūsų atstovai taip pat vaikščios pačioje mugėje ir žiūrės ar nėra kiniškų prekių. Jei rasim, paprašysim palikti mugę. Per tiek metų, kiek organizuojame šį renginį, mes labai sumažinome tokių prekių pardavimą mugėje“, – tikino V. Juodsnukis.

Dar viena naujovė – alkoholio ribojimas

Miesto politikai pritarė dar vienai naujovei, kuri paliečia miesto centre vykstančius renginius. Jų metu negalima parduoti pilstomų alkoholinių gėrimų. Galima parduoti nebent išsinešimui.

Toks sprendimas, pasak organizatorių, yra tikras galvos skausmas, nes jie nežino, kaip tai reikės viską sukontroliuoti. Be to, V. Juodsnukis pastebi, kad nebuvo incidentų, kad mugėje kas nors prisigėręs ką nors padarytų, tad toks sprendimas nėra labai suprantamas. Juk jam skambina žmonės iš užsienio ir sako, kad atvyks pas mus šašlykų valgyti ir alaus paragauti. Tad dabar turėsime vykdyti nurodymus.

Tad visas naujoves, šviežias dešras, riestainius ir amatininkų darbus bus galima sutikti jau po kelių savaičių. Kazimiero mugė Laisvės alėjoje ir senamiestyje vyks kovo 18-20 dienomis, 9.00 – 20.00 valandomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA