Kaune – didžiausia statybų aikštelė vaikams | Kas vyksta Kaune

Kaune – didžiausia statybų aikštelė vaikams

Asociatyvi nuotr.

Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ ne tik pats plečiasi – statybomis užkrėtė ir vaikus. Čia iškilo nebaigtas statyti namas, kur visi vaikai gali tapti statybininkais ir pasisukioti statybų aikštelėje. Tokia pramoga susidomėjo ne tik berniukai.

Pirmieji statybų aikštelę mažiesiems, išsidėsčiusią maždaug 150 kv. metrų plote, išbandė VO „Gelbėkit vaikus“ globojamo Paparčių Šv. Juozapodienos centro vaikai, kurie testavo siūlomas transporto priemones, statė namą, lavino kūrybiškumą jį dekoruodami.

„Pasiūlydami vaikams tokią pramogą, svarstėme kaip sudominti ne tik berniukus, bet ir mergaites – o pasirodo joms statybos ne ką mažiau įdomios“, – džiaugėsi PLC „Mega“ valdančios bendrovės Baltic RED rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė.

Anot vadovės, vos kelias dienas veikiančią nemokamą pramogą ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai įvertino puikiai – mažieji statybininkai čia pasiruošę darbuotis visą dieną. Idėją tokiai nestandartinei pramogai vaikams pasufleravo „Megos“ rekonstrukcija, kurios darbai pasibaigs jau šį rudenį.

Šalia vaikiškos statybų aikštelės po truputį auga ir „Gerumo plytų siena“. Ją stato kauniečiai ir miesto svečiai, kurie yra neabejingi likimo nuskriaustiems vaikams. Centro lankytojai gali piešti ant plytų ir paaukoti organizacijai „Gelbėkit vaikus“, kuri globojantiems vaikų dienos centrus.

„Norim paraginti visus griauti abejingumo sienas ir kartu statyti „Gerumo plytų sieną“, taip prisidėdami prie pagalbos vaikams, kuriems labai jos reikia“, – sako R. Vyšniauskienė.

Tikimasi per kelis mėnesius surinkti apie 10 tūkstančių eurų, kurie reikalingų vaikų dienos centrams gyvuoti. Išpieštos plytos keliaus į Paparčių vaikų dienos centrą, kur iš gerumo plytų išaugs dar vienas priestatas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA