Kaunietis: pareigūnai naudojo bauginimo metodus. Ar tikrai? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: pareigūnai naudojo bauginimo metodus. Ar tikrai?

Kas vyksta Kaune nuotr.

„Kur stovi policija Kaune“ keliasdešimt tūkstančių feisbuko bendruomenės narių kiekvieną dieną dalinasi informacija socialiniame tinkle apie pažeidėjų tykančius policijos pareigūnus, mieste įvykusius eismo įvykius ar situaciją miesto gatvėse. Tačiau tokių vartotojų gali mažėti, nes pasigirdo pranešimų, kad policijos pareigūnai, sustabdę vairuotoją, tikrina, ar jis nėra šios grupės narys ir ar nesidalina informacija su kitais kauniečiais.

„Šiais laikais pareigūnai, susistabdę vairuotoją patikrina, ar jis rašinėja naujienas į „Kur stovi policija Kaune“ grupę. Šiam faktui pasitvirtinus, vykdoma ypatingai atidi automobilio ir vairuotojo patikra, tikrinamas blaivumas, nors aiškiai matosi, kad vairuotojas blaivus. Įtariame, kad taip stengiamasi sutrukdyti kuo daugiau vairuotojo laiko. Trumpiau tariant, naudojami bauginimo metodai prieš vairuotojus“, – pasakojo vienas kaunietis, kuriam teko patirti tai, kas aprašyta aukščiau.

Ar tokia pareigūnų metodika taikoma dažnai, ar tai tėra pavieniai atvejai, kol kas išsiaiškinti nepavyko.

Tuo tarpu portalui „Kas vyksta Kaune“ Kauno apskrities kelių policijos valdybos patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra anksčiau yra teigęs, kad vairuotojų dalinimasis informacija apie eismą mieste yra sveikintinas, nes tai didina prevenciją.

„Pasirodžius informacijai apie vietą, kurioje dirba pareigūnai, jie gali greitai pakeisti vietą ir patruliuoti kitur“, – pasakojo kelių policijos atstovas.

ATNAUJINTA 15.58 VAL.

Kauno apskrities VPK Komunikacijos skyriaus atstovės Odetos Tumelytės komentaras:

Policijos pareigūnai, stabdydami transporto priemonės ir tikrindami tiek jas, tiek pačius vairuotojus, bauginimo būdų nenaudoja. Nesekame, kas kokioje grupėje registruojasi. Tai asmeninis dalykas, nesantis pagrindu patikrai. Vairuotojai turėtų žinoti, kad, kilus įtarimui, pareigūnai visada patikrina tiek transporto priemones, tiek ją vairuojantį asmenį ar keleivius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA