Prarastąją metų dieną Kaune – 13 naujagimių | Kas vyksta Kaune

Prarastąją metų dieną Kaune – 13 naujagimių

Archyvo nuotr.

Kas keturis metus tikrąjį gimtadienį Kaune galės švęsti 13 naujagimių. Vienos mamos specialiai norėjo koreguoti gimdymo laiką tam, kad vaikas gimtų ne vasario 29-ąją. Kitos kaip tik džiaugėsi, kad jų atžalos pasaulį išvydo išskirtinę dieną.

Vasario 29-oji legendomis ir įvairiomis pasakomis apipinta diena. Vieni tiki, kad šią dieną gimusius lydės sėkmė, kiti galvoja priešingai ir sako, kad pamestąją dieną vaikai būna irzlesni ir labiau pasimetę. Kaip yra iš tikrųjų, ko gero, niekas negali patvirtinti. Faktas tas, kad tris metus gimtadienį švęsti reikės pasirinktą dieną – ar dar žiemą ar jau šviesų pavasarį.

Kauno ligoninėse šią dieną gimė 13 naujagimių. Simboliškas skaičius pasiskirstė per beveik visas gydymo įstaigas: Kauno klinikose gimė 7 vaikai, iš jų net 6 mergaitės, Kauno klinikinėje ligoninėje – 4 vaikai, iš kurių dauguma, net trys, taip pat mergaitės. Krikščioniškuose gimdymo namuose magišką dieną pasaulį išvydo du vaikai. Trečiasis gimė naktį, tačiau jau buvo peržengęs į kovo 1-ąją.

Įdomu pastebėti, kad Mažylio gimdymo namuose šią dieną nesulaukta nei vieno naujagimio. Kauno klinikinės ligoninės, kuriai priklauso šie gimdymo namai, atstovas spaudai Saulius Tvirbutas sakė, kad mamos nenorėjo, kad vaikai gimtų šią dieną.

„Keista, tačiau Mažylio gimdymo namuose nesulaukėme nei vieno kūdikio. Mamos labai nenorėjo, kad jų vaikai gimtų vasario 29-ąją. Tačiau ėjo žiūrėti statistikos, ar yra buvę, kad vaikai į pasaulį ateitų būtent šią dieną. Visai kita situacija pačioje Kauno klinikinėje ligoninėje, čia mamos labai džiaugėsi šia diena. Viena moteris gimdė jau šeštą kartą, jai gimė mergaitė. Ji tikino, kad labai smagu, jog vaikas gimė tokią išskirtinę dieną“, – komentavo S. Tvirbutas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA