Nutraukiamas skambiai prasidėjęs tyrimas dėl „Vijūnėlės” dvaro | Kas vyksta Kaune

Nutraukiamas skambiai prasidėjęs tyrimas dėl „Vijūnėlės” dvaro

BNS 2016/03/01 09:11
DELFI nuotr.

Kauno apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą, kuriame aiškinosi galimą neteisėtą poveikį rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo, BNS antradienį patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Saulius Urbanavičius.

„Mane informavo prokurorai, kad yra priimtas toks sprendimas“, – BNS sakė S.Urbanavičius.

Šiame tyrime specialiaisiais liudytojais buvo apklausti aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas, Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas, liudytoju apklaustas premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius.

Seimo narys, Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius BNS sakė, kad parlamentinė komisija taip pat informuota apie tyrimo nutraukimą.

Vyriausybės nutarimas tapo papildomu motyvu teismui teisėtais pripažįstant institucijų sprendimus dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro statybų Druskininkuose.

Tiek Druskininkų meras, tiek premjeras sakė, kad nutarimas jokios esminės reikšmės neturėjo ir niekaip nebuvo susijęs su šiuo konkrečiu objektu.

„Mano teisininkai, kuriais pasitikiu, kurie tikrai nėra politikai, man iš pirmos dienos pateikė pažymą, kad tas Vyriausybės nutarimas nieko bendro neturi su Vijūnėlės dvaru“, – LRT radijui ketvirtadienio rytą sakė premjeras, paklaustas apie tyrimo nutraukimą.

„Kitu atveju, jeigu būtų įrodyta, kad tai yra neteisėtai priimtas nutarimas, tai būtų reikėję daugeliui žmonių Vyriausybės kanceliarijoje atsisveikinti su savo pareigom“, – pridūrė A.Butkevičius.

R.Malinauskas pripažįsta, kad yra skambinęs aplinkos ministrui dėl Vyriausybėje tuomet dar rengiamo nutarimo, kuriuo buvo panaikintas kurortinių zonų reglamentavimas ir kuris tapo vienu iš STT tyrimo objektų, tačiau tai sakė laikantis normalia praktika.

Vyriausybės nutarimas buvo priimtas po premjero apsilankymo Druskininkuose. A.Butkevičius teigia, kad tai buvo tiks sutapimas.

FNTT aiškinsis lėšų kilmę

Tuo tarpu Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba aiškinsis lėšų, kuriomis buvo įsigytas vadinamasis Vijūnėlės „dvaras“, kilmę.

Atlikti šį tyrimą dėl neteisėto praturtėjimo pavesta Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Tuo tarpu tyrimą dėl galimo neteisėto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo nuspręsta nutraukti. Prokuratūros teigimu, ištirtose aplinkybėse nėra „būtinųjų piktnaudžiavimo ir kišimosi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą požymių“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA