Susisiekimo ministerija apdovanojo Birštoną už dviračių takų plėtrą | Kas vyksta Kaune

Susisiekimo ministerija apdovanojo Birštoną už dviračių takų plėtrą

Asociatyvi/ R.Tenio nuotr.

Arčiausiai Kauno įsikūręs kurortas gavo reikšmingą apdovanojimą. Susisiekimo ministerija pripažino Birštoną sparčiausia savivaldybe, kuri plėtoja dviračių takus.

Susisiekimo ministerija, skatindama darnią miestų plėtrą ir rūpindamasi visuomenės sveikata, jau trečius metus iš eilės rengė konkursą labiausiai dviračių transportą skatinančiam miestui ir savivaldybei išrinkti. Konkurse varžėsi visos Lietuvos savivaldybės, turinčios miesto statusą.

„Šiemet, kitaip nei praėjusiais metais, buvo nuspręsta skirti nominaciją ne tik miestui, bet ir dviračių transportą regione labiausiai propaguojančiai savivaldybei. Nominacijų laimėtojai – Klaipėdos miestas ir Birštono savivaldybė – parodė, kad ir per trumpą laiką galima nemažai nuveikti plėtojant saugią ir patrauklią infrastruktūrą dviratininkams“, – sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Specialiai sudaryta Dviračių transporto komisija nominaciją „Dviračių savivaldybė 2015 m.“ skyrė turistų pamėgtai ir dažnai lankomai Birštono savivaldybei. Birštonas pripažintas, jog vykdė konkrečius darbus ir aktyvią socialinę bei švietėjišką veiklą.

Arčiausiai Kauno esančiame kurorte prie esamų 22 kilometrų dviračių takų, buvo nutiesta dar 1 km jungiamoji dviračių tako atkarpa Žvėrinčiaus miške, taip pat įrengta 113 dviračių stovų. Visoje Birštono savivaldybės teritorijoje dviračių takais galima lengvai pasiekti šalia įsikūrusias gyvenvietes – Prienus, Birštono viensėdį, Škėvonis, aplankyti pagrindinius kultūros, paveldosaugos bei gamtos traukos objektus.

Birštonas nuolat organizuoja dviračių žygius, dviratininkų varžybas, saugaus eismo dviračiais pamokas moksleiviams ir kt. veiklą. Gyventojai ir vietos svečiai aktyviai dalyvauja Europos judriosios savaitės renginiuose, bendradarbiauja su vietos policija rengiant akcijas, kurių metu dviratininkams dalinamos šviesą atspindinčios liemenės bei atšvaitai.

Susisiekimo ministerijos paskelbtame konkurse dalyvavo 12 šalies savivaldybių ir 9 miestai. Praėjusiais metais „Dviračių miesto“ nominacija buvo įvertinti Kaunas ir Anykščiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA