„Kadagį“ paliko pirmasis šokių kolektyvas, didžiausios simpatijos – lenkams | Kas vyksta Kaune

„Kadagį“ paliko pirmasis šokių kolektyvas, didžiausios simpatijos – lenkams

R. Tenio nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamas tautinių šokių konkursas „Kadagys“ įgauna pagreitį. Pirmieji projektą turėjo palikti Akmenės šokėjai.

Antrojoje tautinių šokių konkurso laidoje „Kadagys“ netrūko energingų ir lyriškų liaudies šokių. Projekte dalyvaujantys šokių kolektyvai nepabūgo kai kurias dainas pritaikyto šiuolaikinei publikai. Panašu, kad žmonėms naujieji liaudies ritmai patiko ir šie dalyvius palaikė gausiais plojimais.

Ši laida buvo kitokia nei pirmoji. Šokių kolektyvų vadovai negalėjo diriguoti iš šalies, o turėjo stoti prieš visus iš šokti kartu. Taip suartėdami su savais tautinių šokių profesionalais.

Taip išpuolė, kad lenkų kolektyvas „Perla“ turėjo pasirodyti pirmi. Su ypatingai stipria energija jie įsuko projektą į geras emocijas. Tokia energija patiko ir komisijai, ir žiūrovmas ir svečiai iš Lenkijos užėmė pirmąją vietą.

Praėjusį kartą paskutiniai likę kauniečiai KTU ansambis „Nemunas“ šoko paskutiniai. Tačiau jų sirgaliai buvo, galima sakyti, garsiausi visoje Kauno sporto halėje. Palaikymo komanda visu garsu skandavo frazę, kuri paprastai suskamba per „Žalgirio“ varžybas, tik šį kartą vietoj krepšinio komandos buvo šaukiamas šokių kolektyvo pavadinimas. Kolektyvas pažadą įvykdė ir pasirodė ypač gerai. Susumavus žiūrovų ir komisijos rezultatus, „Nemunas“ liko ketvirtas.

Žiūrovai ir komisija šiandienos šokių pasirodymus vertino labai skirtingai. Pirmąjį kartą niekas šokių projekto „Kadagys“ nepaliko, tačiau šį kartą teko atsisveikinti su Akmenės šokių kolektyvu „Alsa“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA