Žinia automobilius vairuojantiems „antraeilininkams” | Kas vyksta Kaune

Žinia automobilius vairuojantiems „antraeilininkams”

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai teiraujasi, ar mieste, esant laisvai dešinei eismo juostai galima važiuoti antrąja ir trečiąja eismo juostomis?

Nors Lietuvos kelių eismo taisyklių 119 punktas aiškiai nurodo, jog privaloma važiuoti kuo arčiau dešiniojo važiuojamosios dalies krašto, daug vairuotojų miesto teritorijoje yra linkę ignoruoti šią taisyklę, ypač tokiose judriose Kauno vietose kaip Nuokalnės, Tunelio gatvės ar Savanorių prospektas bei Raudondvario plentas.

Redakcijai susisiekus su Kauno kelių policijos valdybos viršininku Danu Česnausku, pastarasis teigė, jog pareigūnai nelinkę atlaidžiai žiūrėti į tokius pažeidimus, ypač greitkelio ruože Kaunas – Vilnius bei miestą supančiuose aplinkkeliuose.

Mieste reikėtų įvertinti aplinkybes

„Mieste yra tokie ruožai kaip Karaliaus Mindaugo prospektas ar Jonavos gatvė, kuriuose yra leidžiama statyti automobilius važiuojamoje dalyje, todėl kartais važiuoti antrąja eismo juosta gali būti pavojinga dėl išvažiuojančių atbulomis automobilių. Visad stengiamės atsižvelgti į situaciją“, – portalui teigė D. Česnauskas. Tiesa, jis taip pat pabrėžė, jog jei dešinioji eismo juosta yra tuščia, derėtų laikytis kelių eismo taisyklių ir važiuoti ja.

„Būna, kai kurie vairuotojai patys sugalvoja savo taisykles ir važiuodami maksimaliu leistinu greičiu laikosi kairiosios eismo juostos, nors dešinioji tuščia“. Pasak Kauno kelių policijos valdybos viršininko, to daryti nevalia: „Žinoma, tu važiuoji maksimaliu leistinu greičiu, tačiau galbūt užtveri kelią kažkam, kas labai skuba. Galbūt atsitiko kokia nors nelaimė ir žmogus skuba suteikti pagalbą ar kažkas panašaus“, – sakė jis.

Baudos minimalios

Verta paminėti, jog vairuotojai, linkę ignoruoti šią taisyklę labai liūdėti neturėtų – už jos pažeidimą yra skiriamas tik įspėjimas arba piniginė bauda nuo 5 iki 11 eurų. Todėl reikia tikėtis, kad vairuotojai bus sąmoningi ir praleis labiau skubančius, neblokuodami kairės pusės eismo juostų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA