Kaune sulaikytas stambaus masto automobilių sukčius | Kas vyksta Kaune

Kaune sulaikytas stambaus masto automobilių sukčius

R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities policijos pareigūnai sulaikė sukčių, kuris stambiu mastu apgaudinėdavo užsienio piliečius. Sulaikytasis siūlydavo įsigyti prabangius automobilius gerokai pigiau. Nukentėję pervesdavo pinigus, o automobilių negaudavo.

Šią savaitę į Kauno VPK kreipėsi Ispanijos pilietis, tikindamas, kad pervedė pinigus už automobilį, tačiau sutartu laiku ir vietoje Kaune automobilio pardavėjas nepasirodė. Ispanas prarado 30 tūkst. eurų ir negavo „Porsche Panamera 4S“ 2011 metų automobilio.

Bendradarbiaujant su Kauno apygardos prokuratūra ir bankais, buvo nustatyta, kad ispanas ne vienintelis nukentėjęs asmuo. Išaiškėjo, jog užsieniečius apgaudinėjo Latvijos pilietis. Lietuvoje šiam tikslui buvo įsteigta įmonė. Jos vadovas sulaikytas ir šiandien teismas spręs dėl kardomosios priemonės.

„Šį penktadienį sulaikytas Latvijos pilietis, bandęs išgryninti 42 tūkst. eurų. Tai buvo Norvegijos piliečio pervesti pinigai už 2013 m. „Tesla“ automobilį. Dar vienas atvejis užfiksuotas iš Lenkijos, tačiau tą kartą sustabdytas pinigų pervedimas. Ispanas kol kas yra praradęs visus pinigus, nes juos jau buvo spėta išgryninti. Sulaikytas pilietis šiandien 13.30 val. išgirs teismo sprendimą dėl kardomosios priemonės“, – kalbėjo Kriminalinės policijos vadovas A. Gubenko.

Iš viso norėta apgauti už 88 tūkst. eurų. užsieniečiai buvo susigundę šiais automobiliais: „Porsche Panamera 4S“ (2011), BMW X5 (2016), Tesla (2013). Pastaruoju jauku susigundė norvegas, nes jo šalyje elektromobiliams taikomos lengvatos.

Sulaikytas 35 m. asmuo Vokietijos internetinėje svetainėje siūlydavo įsigyti automobilius maždaug 20 proc. pigiau nei yra rinkos kaina, todėl užsieniečiai susigundydavo įsigyti pigiau. Tuomet suvesdavo su automobilio pardavėju, o pinigus pasilikdavo sau. Automobilius buvo sutariama atsiimti Kaune arba Vilniuje. Šis Latvijos pilietis už sukčiavimą stambiu mastu buvo pasižymėjęs ir savo šalyje.

Už sukčiavimą stambiu mastu latviui gresia iki 8 metų laisvės atėmimo bausmė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA