Kauno regiono kaimai sulauks asfalto | Kas vyksta Kaune

Kauno regiono kaimai sulauks asfalto

Susisiekimo ministerijos nuotr.

Kai kuriems gyventojams šiemet pasiseks. Ilgus metus į namus dardėję žvyrkeliu, šiais metais sulauks normalaus, asfaltuoto kelio. Susisiekimo ministerija ketina Kauno regione iš viso kaimo gyvenvietėse nutiesti beveik 18 km asfalto.

Susisiekimo ministerija patvirtino gyvenviečių, kuriose yra iki 1000 gyventojų, kelių asfaltavimo planą. Pagal jį numatoma skirti 14,3 mln. eurų Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus regionų kaimų žvyrkelio asfaltavimui. Iš viso bus nutiesta apie 115,3 km. asfalto kelio dangos, iš jų 17,79 km – Kauno regione.

Taip tikimasi pagerins gyventojų gyvenimo kokybę, susisiekimą su miestų centrais. Be to, Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius patvirtino, kad tai leis sumažinti kelių priežiūros sąnaudas ir transporto priemonių eksploatacines išlaidas.

Naujo asfaltuoto kelio sulauks devynios Kauno regiono vietos: 3 keliai bus sutvarkyti Kaišiadorių r. (Beištrakiai, Ciudiškiai, Burbiškės) 3 , – Prienų r. (Ingavangis, Petraitiškiai) 1  – Jonavos r. (Preišiongalėlė), 2 – Kėdainių r. (Užkapiai, Čystapolis), ir dar vienas Kauno rajone (Dobilijoje).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA