Savaitgalį – paskutinė galimybė apsilankyti Ryšių istorijos muziejuje | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį – paskutinė galimybė apsilankyti Ryšių istorijos muziejuje

Archyvo nuotr.

Kauno ryšių istorijos muziejus skaičiuoja paskutines valandas. Šį savaitgalį muziejininkai atsisveikins su kauniečiais ir kitą savaitę galutinai užvers muziejaus duris.

Paskutinėmis 2015-ųjų metų dienomis pasklido informacija, jog telekomunikacijų kompanija „Teo“ pardavė pastatų kompleksą, esantį Rotušės aikštėje. Čia buvo įsikūręs Ryšių istorijos muziejus bei jaunimo pamėgta vieta – „Ryšių kiemelis 837“.

Skelbta, jog „Teo“ pastatus pardavė nekilnojamojo turto nuomos bendrovei „Reksus“. Ši įmonė ketina atnaujinti pastatus, tačiau išlaikant architektūrinį vientisumą ir čia įrengti nuomojamas patalpas. Dėl to duris priverstas užverti čia ilgus metus veikęs muziejus. „Ryšių kiemelis“ su kauniečiais jau atsisveikino, tad atėjo ir muziejaus eilė.

Šis savaitgalis, vasario 27-28 diena, yra paskutinės dienos, kuomet galima aplankyti Ryšių istorijos muziejų. Bendruoju telefonu atsiliepę muziejaus darbuotojai tikino, kad visą ekspoziciją uždarymo proga bus galima pamatyti nemokamai.

Muziejus dirbs įprastu grafiku – nuo 10 iki 18 valandos. Pirmadienį yra muziejaus ne darbo diena,. O jau kovo 1-ąją durys lankytojams bus užvertos. Tuomet muziejininkai pradės kraustyti eksponatus, juos pakuoti tam, kad būtų nepažeisti.

Kol kas nežinoma, kur bus priglausti visi eksponatai. Tačiau portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, Ryšių istorijos muziejaus eksponatai iš Kauno nebus išvežti. Miesto valdžia uždraudė daiktus vežti į kitus miestus. Šiuo metu svarstoma, kur galima būtų perkelti ekspoziciją. Ypač didelį galvos skausmą kelia sunkiasvoriai ir didelių gabaritų eksponatai. Geriausiai tokiems daiktams demonstruoti tiktų kokia nors buvusi gamykla, kurioje yra pakankamai vietos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA