Atpildo diena: žurnalistės žudikas N. Kalaušis išgirdo nuosprendį | Kas vyksta Kaune

Atpildo diena: žurnalistės žudikas N. Kalaušis išgirdo nuosprendį

delfi.lt 2016/02/25 16:16

Dviguba žmogžudyste kaltinamas Nerijus Kalaušis ketvirtadienį išgirdo nuosprendį – Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje N. Kalaušis kaltinamas nužudęs žurnalistę Viltę Stankutę ir kartu su ja buvusį Giedrių Pavasarį. N. Kalaušiui skirta 20 metų nelaisvės.

Kraupus nusikaltimas įvykdytas 2014 metų naktį į gruodžio 27-ąją – tuomet Giraitėje (Kauno r.) rasti 31 metų žurnalistės V. Stankutės ir jos draugo G. Pavasario palaikai. N. Kalaušis buvo sulaikytas kitą dieną po įvykio.

Kaip paskelbus verdiktą DELFI teigė V. Stankutės artimieji, nuosprendis bus skundžiamas.

„Nužudytų žmonių jau nebesugrąžinsime, tačiau žudikas vieną dieną grįš į laisvę, lyg nieko nebūtų nutikę. Aš manau, kad toks žmogus visą gyvenimą turi praleisti už grotų”, – teigė nužudytos žurnalistės brolis Lukas Stankus.

„Bausmė yra neadekvati padarytam nusikaltimui – nužudyti du žmonės. Aš netikiu jo pasakojimu ir viražais. Galima sakyti, kad jis šiuo atveju yra monopolininkas, nes įvykio liudininkų nėra, todėl jis gali pasakoti tai, kas jam patogu”, – teigė nužudytojo D. Pavasario tėvas Algirdas Pavasaris.

Formaliai, į laisvę N. Kalaušis gali išeiti jau po 15 metų – tai yra praėjus trims ketvirtadaliams paskirtos bausmės.

Gyvybės kaina

Kauno apygardos prokuroras Virginijus Sokolovas dviejų jaunų žmonių gyvybes įvertino 20 metų, arba po 10 metų kiekvieno nužudyto žmogaus. Būtent tokią bausmę septintą kartą teisiamam N. Kalaušiui pasiūlė prokuroras.

Toks siūlymas šokiravo aukų artimuosius.

„N. Kalaušis teisiamas jau 7 kartą. Ką dar pridurti apie šią asmenybę? Nusikaltimo padarymo aplinkybės – naktį nusikaltėlis sekė aukas, įsibrovė į svetimą kiemą bei nuosavą namą, pirmajame aukšte susirado peilį, užlipo į antrą aukštą ir žiauriai nužudė du žmones. Specialistai savo ataskaitose nurodė, kad tai nebuvo spontaniškas, afekto būsenoje padarytas nusikaltimas – viskas buvo apgalvota. Nusikaltimo motyvai – kerštas ir pavydas. Apie galimybę tokį žmogų pataisyti net nėra ką kalbėti“, – sako L.Stankutė.

Bijo sutikti gatvėje

L. Stankutė sako, kad prokuroro siūloma bausmė šokiravo aukų šeimas.

„Žinome teismų praktiką, kai nusikaltėliai į laisvę paleidžiami anksčiau laiko, už „gerą“ elgesį ir panašiai. Pasakykite, kaip jaustis mums, aukų artimiesiems, kai gatvėje sutiksime žudiką? Tą, kuris nužudė sesę, pirmokės mamą, dukrą? Ko dar galime tikėtis iš tokio žmogaus, kuris nevaržovas vaikščios gatvėmis? Tai grėsmė ne tik mūsų šeimoms, tai grėsmė bet kuriam eiliniam žmogui, kuris pasipainios N. Kalaušio kelyje. Juk jis yra neprognozuojamas“, – kalbėjo L. Stankutė.

Išgirdę, kad V. Sokolovas N. Kalaušiui nesiūlo kalėjimo iki gyvos galvos, aukų artimieji buvo šokiruoti.

„Tuomet ką reikia Lietuvoje padaryti, kad žmogus neišeitų iš kalėjimo visą gyvenimą?“, – DELFI teigė L. Stankutė. Aukų artimieji įsitikinę, kad N. Kalaušis turi būti izoliuotas nuo visuomenės visą likusį gyvenimą.

Kaip anksčiau teisme liudijo L. Stankutė, kad V. Stankutė kurį laiką bandė nutraukti ryšius su ūmaus būdo N. Kalaušiu, tačiau nuolat sulaukė grasinimų. Teigiama, kad N. Kalaušis grasino susidoroti, padegti namus, į kuriuos jį gyventi priėmė V. Stankutė ir kuriuose ji vėliau buvo nužudyta. Kuomet galiausiai žurnalistė vyrą išprašė iš namų, šis savo žiaurius grasinimus įvykdė.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA