Per savaitę gripas pražudė dvi kaunietes | Kas vyksta Kaune

Per savaitę gripas pražudė dvi kaunietes

Archyvo nuotr.

Per praėjusią savaitę Kauno miesto ligoninėse dėl gripo mirė du žmonės.

Pirmoji mirusioji – 43-ejų kaunietė, kuri nuo gripo nesiskiepijo, lėtiniais sveikatos sutrikimais nesiskundė. Ši moteris į gydymo įstaigą kreipėsi ketvirtą susirgimo dieną. Nors ją medikai iš karto paguldė į ligoninę, jos būklė buvo sudėtinga ir jos gyvybės išgelbėti nepavyko.

Antroji auka – 62-ejų Kauno rajono gyventoja, sirgusi cukriniu diabeto ir hipertonine liga, ji taip pat nebuvo pasiskiepijusi nuo gripo komplikacijų. Į medikus moteris kreipėsi nuo ligos pradžios praėjus penkioms dienoms, tačiau medikai jai jau niekuo negalėjo padėti.

Skelbiama, kad abi moterys į gydymo įstaigą kreipėsi per vėlai, todėl jau buvo neįmanoma išgelbėti jų gyvybių.

Tuo tarpu Užkrečiamųjų ligų ir AIDS (ULAC) centro medikai informuoja, jog sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) mažėja visoje Lietuvoje. Septintąją šių metų savaitę (vasario 15-21 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 80,27 atv./10 tūkst. gyventojų. Tuo tarpu pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 103,3 atv./10 tūkst. gyventojų.

Lietuvoje iš 10-ies apskričių sergamumo rodiklis didesnis nei 100 atv./10 tūkst. gyventojų registruotas tik Kauno apskrityje. Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų septintąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Kauno administracinėje teritorijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA