Įmonei „Kapinių priežiūra“ privilegijų nebeliko | Kas vyksta Kaune

Įmonei „Kapinių priežiūra“ privilegijų nebeliko

BNS 2016/02/19 10:54
Archyvo nuotr.

Kauno valdžia įtariama privilegijavusi savivaldybės valdomą kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugų įmonę „Kapinių priežiūra“.

Konkurencijos taryba pranešė baigusi tyrimą dėl Kauno miesto savivaldybės sprendimų, susijusių su Kauno kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugų teikimo organizavimu.

Tyrimą taryba pradėjo gavusi pranešimų, kad Kauno valdžia savo įmonei „Kapinių priežiūra“ suteikė išimtines teises atlikti kapinių prižiūrėtojo funkcijas, žmogaus palaikų laidojimui skirto kapo kasimą, taip pat pirminį žmogaus palaikų vežimą ir laikymą Kauno mieste, nors ten veikia daugiau nei penkios panašias paslaugas teikiančios įmonės.

Tyrimo metu Kauno savivaldybė panaikino sprendimą „Kapinių priežiūrai“ neterminuotam laikotarpiui suteikti išimtines teises teikti kapinių priežiūros paslaugas. Tačiau iškart po to, neorganizuojant konkurso ar kitos konkurencingos procedūros, praėjusių metų lapkritį pasirašė sutartį su ta pačia bendrove „Kapinių priežiūra“.

„Tokiu būdu savivaldybė privilegijavo šia įmonę bei užkirto kelią potencialiems „Kapinių priežiūros“ konkurentams varžytis dėl šių paslaugų teikimo“, – rašoma Konkurencijos tarybos pranešime spaudai.

Tyrimo metu nustatyta, kad be Laidojimo paslaugų asociacijos, kuri kreipėsi į Konkurencijos tarybą, narių, pavyzdžiui, bendrovių „Egvalda“, „Praradimas“, „Netekimas“ ir „Užuojauta“, kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugų teikimu Kaune suinteresuotos įmonės „Rimtis“ bei „Amžinybės sala“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA