Š. Jasikevičius po pergalės nusivylė: turime gerbti save – taip žaisdami taurės nelaimėsime | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius po pergalės nusivylė: turime gerbti save – taip žaisdami taurės nelaimėsime

delfi.lt 2016/02/19 17:44

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, panašu, per anksti ėmė galvoti apie Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalą. Nesusikaupusių žalgiriečių klaidomis pasinaudojęs Kėdainių „Nevėžis“ kaip reikiant patampė nervus Šarūnui Jasikevičiui, kuris savo auklėtinių pasirodymu nebuvo patenkintas. Lietuvos čempionai ketvirtfinalio barjerą peržengė laimėdami tik 77:64.

Po 20 žaidimo minučių žalgiriečiai pirmavo vos keturiais taškais (33:29), bet po pokalbio rūbinėje žengė su nauja energija ir uždusino varžovus gynyboje, trečiąjį ketvirtį laimėję 27:9 ir kaip reikiant šovę į priekį – 60:38.

Nors paskutiniame kėlinyje jau nebuvo taip lengva, bet susikrautas pranašumas leido „Žalgiriui“ areną palikti su pergale kišenėje.

„Esu nusivylęs rungtynėmis – atėjome ne su tokiu mentalitetu ir disciplina, kokią turėtumėme rodyti turnyre, kuriame kovojama dėl pirmojo titulo. Gerai, kad laimėjome – daugiau nelabai matau pozityvių dalykų“, – po ketvirtfinalio mintimis dalijosi Š. Jasikevičius.

„Trūko koncentracijos: buvo klaidų, kurių geresnės komandos neatleis. Buvo gerų ir blogų atkarpų, bet turime žaisti visas 40 minučių – reikia padaryti išvadas ir iki rytojaus ištaisyti klaidas“, – treneriui pritarė Martynas Pocius.

Kėdainiečiai yra vienintelė LKL komanda be Vilniaus „Lietuvos ryto“ šiame sezone sugebėjusi parklupdyti šalies čempionus. Iš „Žalgirio“ arenos Ramūno Cvirkos vadovaujama ekipa sensacingą pergalę išsivežė dar lapkričio pabaigoje, kai žalgiriečiams dar vadovavo Gintaras Krapikas – 88:82.

„Reikia gerbti save, o jei gerbti save, tai gerbsi ir varžovą. Kažkur nesudirbom tuo klausimu. Buvo neblogų momentų, bet žaidimas bangavo, o antras ir ketvirtas kėlinys buvo labai prasti. Taip žaidžiant taurės nelaimėsime“, – saviškius įspėjo naujasis „Žalgirio“ treneris.

„Žalgiris“ šeštadienį nuo 13.30 val. „Siemens“ arenoje vyksiančiame pusfinalyje grumsis su Prienų-Birštono „Vytautu“. Tiesa, pastaroji ketvirtfinalio mūšyje kaip reikiant nukentėjo – prieniškiams padėti tikrai negalės čiurnos traumą patyręs Vaidas Čepukaitis, o virš Vilmanto Dilio pavardės vis dar kybo klaustukas.

„Tai viena iš tų komandų, prieš kurią žaisti sunku. Jie turi savitą ir įdomų žaidimo braižą bei yra pavojingi vienose rungtynėse, nes turi patyrusių veteranų. Jeigu žaisime taip, kaip šiandien, tikrai bus labai daug problemų“, – būsimų oponentų nenuvertino Šaras.

„Žalgiris“ ir „Vytautas“ šiame sezone tarpusavyje žaidė tris kartus ir visuose triumfavo žalgiriečiai – 82:70, 79:71 ir 94:77.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA