„CityBee“ Kaune tieks naujas transporto paslaugas ir nori lengvatų | Kas vyksta Kaune

„CityBee“ Kaune tieks naujas transporto paslaugas ir nori lengvatų

BNS 2016/02/19 17:02
Kaunas.lt nuotr.

Sostinėje išpopuliarėjusi dalinimosi automobiliais paslauga „CityBee“ nori plėstis į Kauną. Įmonė siūlo ir dviračių nuomą. Tačiau už siūlomas naujas paslaugas mieste, bendrovė prašo lengvatų, kurias turi patvirtinti miesto taryba.

Bendrovė UAB „Prime Leasing“ kreipėsi į savivaldybę, prašydama atleisti nuo mokesčio už automobilių stovėjimą. Įmonė taip pat siūlo dalinimosi dviračiais paslaugą.

„Bendrovė (…) kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės administraciją, siūlydama teikti automobilių dalinimosi bei dviračių nuomos paslaugas Kauno mieste. Pirmajame etape bendrovė ketina teikti paslaugą 50 automobilių ir palaipsniui automobilių skaičių didinti iki 100. Taip pat bendrovė siūlo Kauno miestui teikti dviračių dalinimosi paslaugą“, – rašoma savivaldybės tarybos sprendimo projekte.

Kaune būtų prieinama 150–200 dviračių, kuriais būtų galima važinėtis ne trumpiau nei šešis mėnesius per metus.

„Šiai dienai numatome tokį modelį, kad dviračių nuomos punktus realiai galėtų rengti kas tik nori, tai galėtų būti ir dešimt bendrovių. Turime pasiūlymą vieną, įmonė žada įrengti „CityBee“, tai reiškia, ir automobilių apsikeitimo paslaugą, ir lygiagrečiai įrengti ir dviračių apsikeitimo paslaugą“, – penktadienį žurnalistams sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Motyvuodama tuo, kad dviračių dalinimosi paslauga nėra pelninga, UAB „Prime Leasing“ prašo atleisti „CityBee“ automobilius nuo rinkliavos už stovėjimą. Automobilių dalinimosi paslaugą ketinama teikti 36 stotelėse, kurių 10 būtų miesto centrinėje dalyje, kur automobilių stovėjimas kainuoja.

Savivaldybė skaičiuoja, kad suteikus lengvatą, savivaldybė negautų 30,4 tūkst. eurų pajamų per metus, jeigu atleistų nuo rinkliavos 50 automobilių.

Jeigu savivaldybės taryba pritartų tokiam sprendimui, jis įsigaliotų nuo šių metų gegužės 1 dienos ir galiotų tol, kol bus teikiama dalinimosi automobiliais paslauga Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA