Lietuvoje bus uždrausti nemokami plastikiniai maišeliai | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje bus uždrausti nemokami plastikiniai maišeliai

BNS 2016/02/18 16:05
Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Vyriausybė pritarė uždrausti nemokamus plastikinius maišelius. Verslininkai galės pirkėjams dalinti tik ypač lengvus, kurie reikalingi pirminei pakuotei dėl higienos.

„Iš esmės mums šitas sprendimas nėra labai aktualus, nes prekybos tinklai nemokamų maišelių nedalina, išskyrus atvejus, kada parduodant drabužius, avalynę rinkodaros tikslais yra duodami. Nuo 2018 metų pabaigos bus draudžiama ir tokius maišelius dalinti veltui“, – Vyriausybės posėdyje sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Vyriausybė ketvirtadienį pritarė pakuočių atliekų reglamentavimo tobulinimui, perkeliant į šalies teisę europinę direktyvą.

Pasak aplinkos ministro, ypač lengvi plastikiniai maišeliai į direktyvą neįeina.

„Todėl, kad jie kol kas neturi alternatyvos ir yra labai reikalingi pardavinėjant birius produktus, higienos sumetimais bei siekiant išvengti maisto švaistymo“, – sakė K.Trečiokas.

2014 metų duomenimis, Lietuvoje lengvų plastikinių maišelių buvo sunaudota iki 40 vienetų vienam žmogui, o labai lengvų – apie 260 vienetų, tačiau ši statistika neapima visų prekybos vietų ir visų prekių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA