Gatvėje surengė patikrinimą: ką kauniečiai žino apie Vasario 16-ąją? | Kas vyksta Kaune

Gatvėje surengė patikrinimą: ką kauniečiai žino apie Vasario 16-ąją?

Stop kadras

Artėjant vasario 16-ajai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, Istorinė Lietuvos Respublikos prezidentūra nusprendė išsiaiškinti, kiek kauniečiai žino apie šią itin svarbią Lietuvai dieną.

„Kiekvienos valstybės istorijoje yra data, kuri simbolizuoja jos laisvės ar nepriklausomybės pradžią. Nepriklausomybės dieną švenčia ir Lietuva – ją pažymime vasario šešioliktąją, Nepriklausomybės Akto pasirašymo dieną“, – teigė vaizdo įrašo kūrėjai.

Vasario 16-oji dabar yra viena iš svarbiausių datų mūsų valstybės istorijoje: „Ji mus moraliai įpareigoja saugoti ir ginti Lietuvos valstybės laisvę“, – sakė jie.

Artėja ir dar viena svarbi sukaktis – 2018-aisiais minėsime modernios Lietuvos valstybės šimtmetį, tad vaizdo įraše Kauno centrinėse gatvėse sutiktų žmonių teirautasi, ar, jų nuomone, 100 metų valstybei yra daug, ar mažai.

Vasario 16-osios Nepriklausomybės Aktas buvo pasirašytas 1918 metais Vilniuje. Jį pasirašė 20 Lietuvos Tarybos signatarų, tarp kurių buvo ir J. Basanavičius, S. Kairys, A. Smetona bei A. Stulginskis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA