Nutraukta byla dėl LSMU rektoriaus rinkimų | Kas vyksta Kaune

Nutraukta byla dėl LSMU rektoriaus rinkimų

BNS 2016/02/15 11:16
Archyvo nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rinkimus neteisėtais siekęs pripažinti buvęs Kauno klinikų vadovas ir kandidatas į šio universiteto rektorius Juozas Pundzius atsiėmė civilinį ieškinį, tad bylą Kauno apylinkės teismas nusprendė jį nutraukti.

Kaip BNS sakė J.Pundzius, sprendimą atsiimti ieškinį lėmė tai, kad šio klausimo ėmėsi Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba, o jo paties asmeniniai planai pasikeitė.

„Mano natūra yra, kad aš esu už konstruktyvų problemų sprendimą ir šis padavimas (ieškinio – BNS) buvo gal tik toks ieškojimas išeities, ne pats geriausias problemos sprendimas. (…) Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba yra pateikusi išvadas panašiu klausimu ir tokiu būdu ji perėmė tą viešojo intereso gynimą“, – kalbėjo J.Pundzius.

Jis teigė, kad apsisprendus kandidatuoti į Seimą šiemet vyksiančiuose rinkimuose dingo ir asmeniškai turėtas interesas siekti, kad įvykę rektoriaus rinkimai būtų pripažinti neteisėtais.

„Aš apsisprendžiau eiti kitu gyvenimo keliu – kandidatuoti į Seimą ir mano asmeninis noras, kad būtų sudarytos sąlygos dalyvauti rektoriaus rinkimuose, atkrito taip pat“, – kalbėjo Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams priklausantis J.Pundzius.

Kauno apylinkės teismas mėnesio priėmė nutartį, kuria tenkino J.Pundziaus prašymą dėl ieškinio atsiėmimo.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba yra paskelbusi sprendimą, jog „atsižvelgiant į (…) tai, kad duomenys, pagrindžiantys būtinybę išrinkti rektorių antrai kadencijai, nesibaigus rektoriaus pirmai kadencijai, Tarnybai nebuvo pateikti, darytina prielaida, kad Tarybos 2015 metų balandžio 24 dienos sprendimas „Dėl viešojo konkurso rektoriaus pareigoms eiti paskelbimo“ yra nepagrįstas“.

LSMU su šiuo sprendimu nesutinka ir ruošiasi teisme siekti, kad sprendimas būtų pakeistas.

LSMU rektoriumi praėjusių metų rugsėjo 18 dieną perrinktas profesorius Remigijus Žaliūnas. Jis šiam universitetui vadovauja nuo 2010 metų. Prieš tai R.Žaliūnas vadovavo ir Kauno medicinos universitetui, kuris po susijungimo su Lietuvos veterinarijos akademija tapo LSMU. Akademinės etikos kontrolieriui skundą dėl rinkimų pateikė juose dalyvavusi Irena Misevičienė, kurios teigimu, rektorių turėjo rinkti naujos kadencijos universiteto Taryba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA