BPC bandys sistemą, kuri tiksliai nustato skambinimo vietą | Kas vyksta Kaune

BPC bandys sistemą, kuri tiksliai nustato skambinimo vietą

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Šiais metais Bendrajame pagalbos centre bus bandoma sistema, kuri leis nustatyti tikslią skambinančiojo žmogaus vietą.

Tai užsieniečių – Didžiosios Britanijos ir Taivano bendrovės HTC vykdomas projektas, kuris šiemet bus išbandytas, be Lietuvos, dar keturiose Europos šalyse, tačiau planuojama tokią sistemą įdiegti visame žemyne.

Anot Bendrojo pagalbos centro (BPC) vadovo Audriaus Čiuplio, jei žmogus surinks pagalbos numerį, automatiškai bus siunčiamos jo koordinatės, o koduota informacija trumpąją žinute keliaus mobilaus ryšio tinku, ją operatorius atpažins ir galės buvimo vietą pamatyti kelių metrų tikslumu, rašo 15min.lt.

Apie tikslios vietos nustatymo sistemą yra kalbėta jau seniai. Garsiausiai Lietuvoje apie tai prabilta po nelaimės, kuomet mergina skambino iš automobilio bagažinės, tačiau BPC jos nesusekė ir ji buvo sudeginta. Be to, dar visai neseniai viešojoje erdvėje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota skaudi nelaimė. Tuomet vaikinai važiavo paskui galimai neblaivų vyrą, tačiau BPC pagalbos iškviesti nespėjo ir automobilis išvažiavo i priešpriešinę juostą ir sukėlė avariją. Vairuotojas žuvo.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA