„Lidl” prabilo apie atidarymo galimybes | Kas vyksta Kaune

„Lidl” prabilo apie atidarymo galimybes

"Mitnija" nuotr.

Balandžio viduryje Ramučiuose (Kauno raj.) prekybos milžinė „Lidl“ planuoja atidaryti šiuolaikinį logistikos centrą ir pradėti savo veiklą Lietuvoje.

Apie tai Kauno rajono merą Valerijų Makūną ketvirtadienį informavo UAB „Lidl“ direktorius Radostinas Roussevas-Peine ir šios įmonės Rinkodaros ir viešųjų ryšių departamento vadovė Agnė Dalia Gaižauskienė.

Daugiau kaip 42 tūkst. kv m ploto statinyje Ramučiuose jau įsikūrė kompanijos vadovaujantis personalas, per artimiausias savaites ketinama sukomplektuoti visą darbuotojų komandą.

Susitikime V. Makūnas priminė Kauno rajono savivaldybės tarybos priimtą sprendimą dėl mokesčių lengvatų darbo vietas kuriančioms įmonėms. Juo remiantis, naujos įmonės gali būti tris metus atleidžiamos nuo žemės, žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių. Verslininkams keliama sąlyga: įmonėje turi dirbti daugiau kaip pusė Kauno rajone gyvenamąją vietą deklaravusių darbuotojų.

„Norėtųsi, kad naujos darbo vietos pirmiausia būtų kuriamos mūsų krašto žmonėms. Savo ruožtu mes stengsimės prisidėti prie infrastruktūros gerinimo, padėsime spręsti transporto ir kitas problemas“, – kalbėjo V. Makūnas.

Ramučiuose, šalia magistralės Vilnius-Kaunas, besiplėtojančiame Kauno logistikos parke jau veikia Lietuvos pašto ir „Gintarinės vaistinės“ rūšiavimo-paskirstymo sandėliai, planuoja kurtis kitos kompanijos. Atsižvelgdama į didėjančius sunkiasvorio transporto srautus, Automobilių kelių direkcija šioje vietoje projektuoja naują viaduką. Planuojama sutvarkyti ir kai kurias Ramučių gatves.

Kitas opus klausimas – darbuotojų pavežėjimas. R. Roussevas-Peine sakė, kad kol kas ši problema bus sprendžiama bendrovės pastangomis. V. Makūnas informavo, kad su Kauno miesto savivaldybe jau derina ir specialų autobusų maršrutą.

A.D. Gaižauskienė pasakojo, kad naujajame „Lidl“ logistikos centre ypač daug dėmesio skiriama šiuolaikinėms technologijoms, centras naudos „žaliąją“ energiją ir taupiąsias lemputes.

R. Roussevas-Peine įsitikinęs, kad įsitvirtinti Lietuvos rinkoje jo vadovaujamai kompanijai padės vokiška kokybė ir pavyzdinė tvarka.

„Lidl“ veikia 27-iose pasaulio valstybėse, todėl iš tiekėjų gali gauti didelius kiekius prekių mažesnėmis kainomis. Daugelis jų, pasak verslininko, yra sertifikuotos. „Mūsų formulė labai paprasta – geriausias kokybės ir kainos santykis“, – teigė „Lidl“ direktorius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA