Surengus respublikinį vairuotojų patikrinimo reidą, daugiausiai neblaivių – Kaune | Kas vyksta Kaune

Surengus respublikinį vairuotojų patikrinimo reidą, daugiausiai neblaivių – Kaune

R. Tenio nuotr.

Policijos pareigūnai jau ne pirmus metus visoje šalyje rengia prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones. Nors visuomenė apie tai iš anksto informuojama per žiniasklaidos priemones, tačiau asmenų, nepaisančių atitinkamų elgesio normų ir nustatytos tvarkos kelyje, deja, kol kas yra nemažai. Tai aiškiai įrodo ir šalyje organizuotos priemonės rezultatai.

Pirmadienį, vasario 8-ąją, policijos pareigūnai, vykdantys eismo priežiūrą, šalies keliuose surengė reidus, kurių metu tikrino transporto priemonių vairuotojų blaivumą. Tokia respublikinė policinė prevencinė priemonė, kai tikrintas vairuotojų blaivumas, šiemet pirmoji.

Per parą policijos pareigūnai patikrino 4 660 vairuotojų blaivumą. Išaiškinti 58 neblaivūs vairuotojai, tarp jų – 19 tokių dviračių vairuotojų.

Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 24 vairuotojams, vidutinis – 8 ir sunkus girtumas – 7 vairuotojams. T. y. šios prevencinės priemonės metu beveik 1 procentas patikrintų vairuotojų buvo neblaivūs. Dar 33 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Daugiausia neblaivių vairuotojų išaiškinta Kauno ir Šiaulių apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose – atitinkamai 8 ir 6.

2015 metais Lietuvoje policijos pareigūnai išaiškino 396 662 Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tarp jų – 13 727 neblaivūs vairuotojai. Dėl tokių vairuotojų kaltės eismo įvykiuose žuvo 15 žmonių, dar 345 buvo sužeisti.

Atkreipiame visų eismo dalyvių dėmesį į tai, kad transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimai tiek atsitiktiniai, tiek ir ilgalaikio pobūdžio šalies mastu bus rengiami nuolat, neatsižvelgiant nei į paros laiką, nei į meteorologines (eismo) sąlygas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA