Kaune nuo gripo mirė medikė | Kas vyksta Kaune

Kaune nuo gripo mirė medikė

delfi.lt 2016/02/09 15:10
Archyvo / R. Tenio nuotr.

Kaune mirė 56 metų moteris – įtariama, kad ją pasiglemžė gripas. Kauno klinikų atstovai informavo, kad mirties priežastis turėtų būti patvirtinta šiandien (antradienį) 15.30 val.

Kauno visuomenės sveikatos centras informuoja, kad 2016-02-07 pirmąjį įtariamą mirties nuo gripo atvejį Kaune – 56 m. amžiaus moteris, sirgusi arterine hipertenzija, peršalimo ligos simptomus jautusi ir negalavusi apie savaitę, tačiau medicininės pagalbos kreipėsi praeitą penktadienį. Židinio epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Kasmet nuo gripo sukeltų komplikacijų pasaulyje miršta apie 1 milijoną žmonių. Pagal statistiką, kiekvienam iš 2000 susirgimų tenka viena mirtis. Pavyzdžiui, 2010 – 2011 m. Lietuvoje nuo gripo mirė 21 žmogus. Visi mirusieji nebuvo pasiskiepiję nuo gripo.

Kauno klinikinė ligoninė patvirtina, jog šiomis dienomis vienoje Lietuvos gydymo įstaigų mirė darbuotoja, tačiau apie mirties priežastį gydymo įstaiga kol kas nėra gavusi informacijos.

„Administracija darbuotojos artimiesiems jau yra išreiškusi gilią užuojautą. Ligoninė, gerbdama velionės atminimą, taip pat artimųjų norą neskelbti informacijos, atkreipia dėmesį, kad vadovaujantis LR Pacientų teisių ir žalos sveikatos atlyginimo įstatymu (8 straipsnis), „visa informacija apie paciento buvimą sveikatos priežiūros įstaigoje, gydymą, sveikatos būklę, diagnozę, prognozes ir gydymą, taip pat visa kita asmeninio pobūdžio informacija apie pacientą turi būti laikoma konfidencialia ir po paciento mirties“. LR Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas asmens duomenis, susijusius su asmens sveikata priskiria „ypatingiems asmens duomenims“, – DELFI pranešė ligoninės atstovas Gediminas Stanišauskas.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyta 300 asmenų. Iš jų – 216 vaikų. 27 iš hospitalizuotų asmenų paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Iš viso hospitalizuota dešimt nėščių moterų. Daugiausiai asmenų į ligoninę dėl gripo buvo paguldyta Vilniaus, Kauno, Klaipėdos apskrityse.

ULAC vadovas DELFI patvirtinto, kad su gripu šiuo metu siejamos dvi mirtys – vienas atvejis jau patvirtintas Vilniuje, o dėl kaunietės mirties priežasties dar yra aiškinamasi.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA