Kauno rajone atšaukta ekstremali situacija | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone atšaukta ekstremali situacija

BNS 2016/02/09 09:48
krd.am.lt nuotr.

Baigus tvarkyti Kauno rajono Eigirgalos kaime buvusią cheminę taršą, atšaukta pernai rugpjūtį čia paskelbta ekstremali situacija.

Kaip praneša Kauno rajono savivaldybė, tarša, buvusi uždarosios akcinės bendrovės „Jukneda“ patalpose, lokalizuota, sandėliuojamų atliekų keliamo pavojus gyventojams ir aplinkai nebėra.

Situacijos stabilizavimo darbus uždarosios akcinės bendrovės „Žalvaris“ užbaigė praėjusių metų gruodžio 31 dieną – savaite anksčiau, nei numatyta. Darbai buvo paspartinti atsižvelgiant į gamtines sąlygas.

Visos sandėlio teritorijoje buvusios atliekos (116 tonų) sutvarkytos ir suvežtos į sandėlio vidų. Nukasta 105 kubinių metrų užteršto grunto. Jis susandėliuotas kartu su išsiurbtu į statines užterštu balos vandeniu – iš viso 29 kubiniais metrais.

Ekstremali situacija Eigirgaloje buvo paskelbta 2015 metų rugpjūčio mėnesį, „Juknedos“ patalpose radus maždaug 300 tonų tepalų, ėsdinimo rūgščių ir kitų pavojingų atliekų.

Dalis skysčių iš nesandarių statinių buvo išsilieję į gruntą. Specialistai nustatė, jog sunkiaisiais metalais aplinkos užterštumas smarkiai viršijo leistinas normas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA