Naujovė Kaune: duris atvėrė pirmoji 3D išmanioji klasė | Kas vyksta Kaune

Naujovė Kaune: duris atvėrė pirmoji 3D išmanioji klasė

Kauno savivaldybės nuotr.

Kauno „Saulės“ gimnazijoje šiandien duris atvėrė pirmoji išmanioji 3D klasė. Kauno regione tai vienintelė tokia klasė, kurios mokomosios programos skirtos 9-12 klasių mokiniams. Išmaniosios klasės principas analogiškas 3D kinui, kai specializuotų akinių pagalba yra matomi erdviniai vaizdai su galimybe virtualiai pažinti reiškinius, procesus, pavyzdžiui, regėti smegenų veiklą, matyti molekulių dalijimosi ir jungimosi procesus.

„Labai malonu, jog šalia mokslo pastaruoju metu labai dažnai atsiranda jau ir verslas. Mokykla dažnai eidavo iš paskos šiuolaikiniam gyvenimui ir tokius dalykus kaip pieštuką, parkerį, popierių keičia jau visai kiti dalykai.

Džiaugiuosi būdamas vienoje geriausių Kauno regiono mokyklų pirmaujančioje, ne tik mokslo rezultatais, bet ir kuri galvoja apie savo mokyklos filosofiją ir savo mokyklos tam tikrus tikslus. Mokymosi procese moksleiviams pradėti kalbėti tokiomis priemonės, kokios jiems yra įprastos yra sveikintina“, – kalbėjo Kauno vicemeras, liberalų sąjūdžio atstovas Simonas Kairys.

„Tokių klasių steigimas Kaune ir Lietuvoje yra sveikintinas dalykas. Tuo labiau, kad tai buvo daroma mokyklos bendruomenės iniciatyva. Praėjusį penktadienį, kaip tik apie tai buvo kalbėta ateities konferencijoje, kaip, kad tokių klasių atsirastų daugiau ir kad kuo daugiau mokytojų šiuolaikines technologijas pritaikytų mokymosi procese“, – akcentavo profesorius, Kauno mero patarėjas, Dainius Pavalkis.

„Šiandienos mokykloje technologijos privalo būti neatsiejama ugdymo proceso dalis, taip atsiranda galimybė ne tik gilinti mokslo žinias, bet ir užtikrinti kokybišką bendradarbiavimą su gimnazistais, tikintis geresnių mokymosi pasiekimų“, – teigė Kauno „Saulės“ gimnazijos mokyklos direktorė Sonata Drazdavičienė.

Mokiniai išmaniojoje 3D klasėje turės galimybę mokytis matematiką, informatiką, biologiją, chemiją, ir gilinti anglų kalbos žinias kitaip. Šį projektą padėjo įgyvendinti dvi socialiai atsakingos verslo įmonės „TeleSoftas“ ir „Kitron“. Verslo parama mokslui suteikė unikalią galimybę įdiegti išmaniąsias technologijas tiksliųjų ir gamtos mokslų mokymo procesui tobulinti, integruojant informacines technologijas bei užsienio kalbas.

„Prieš šešerius metus viešėjau Madrido mokyklose ir ten jau vaikai turėjo tokias 3D klasės ir galvojau kada į Lietuvą ateis tokios klasės. Pagaliau šiandien žengėme žingsnį, kuriuo pasivijome Europą ir pasaulį“, – pabrėžė įmonės „TeleSoftas“ direktorius Algirdas Stonys.

„Sveikinu 3D klasės atidarymo proga. Džiugu, jog įmonė „Kitron“ tai pat turėjo galimybę prisidėti prie mokymosi procesų tobulinimo. Neabejoju, jog moksleiviams bus žymiai įdomiau mokytis“, – teigė įmonės „Kitron“ personalo projektų vadovė Vita Staniukynaitė.

Europoje bei JAV tokios klasės jau yra įdiegtos ir efektyvumo tyrimai parodė, jog jų nauda labai didelė tiek mokiniams, tiek ir mokytojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA